Policijoje šis nutikimas buvo užregistruotas kaip techninis eismo įvykis, bet dabar, gavus nukentėjusiosios pareiškimą, jis virto ikiteisminiu tyrimu dėl sveikatos sutrikdymo.

Ties S. Žukausko ir K. Škirpos gatvių sankryža esančio „Šilo“ automobilių stovėjimo aikštelėje 55 metų Lidijos S. vairuojamas automobilis „Opel Corsa“ atbulas įlėkė į prekybos centro vitriną. Mašina pataikė į gėlių parduotuvėlę.

47 metų gėlininkė D. A. DELFI pasakojo tuo metu dariusi vestuvinę puokštę. Automobilis beveik visas įvažiavo į vidų stumdamas prie vitrinos buvusią lentyną. Ji prie sienos prispaudė gėlininkę. „Nežinau, kaip likau gyva“, - sakė nukentėjusioji. Parduotuvės darbuotojai pasakojo, kad vairuotoja ilgokai sėdėjo automobilyje. Žmonės net buvo pagalvoję, kad ji girta, tačiau paaiškėjo, kad ji tik labai išsigandusi ir irgi ištikta šoko.

Moterį išlaisvino apsaugininkai. Ištikta šoko ji, užuot prašiusi medikų pagalbos, puolė tvarkyti nusiaubtą parduotuvėlę. Bet po valandos pasijuto blogai ir išvažiavo į ligoninę.

Medikai nustatė, kad kaulai nesulaužyti, tačiau labai stipriai sumuštas petys, apdaužytos kojos. Moteris ilgai dvejojo svarstydama, ar kreiptis į policiją. Vairuotoja jai šiek tiek pažįstama (kartu buvo verslo kursuose), tačiau ji net nepaskambino pasiteirauti apie sveikatą. Galų gale gėlininkė nusprendė, kad, pasak jos pačios, sveikata svarbiau ir parašė pareiškimą policijai.

Kauno Kelių policijos duomenimis, tai jau devintoji Lidijos S. avarija per kelerius pastaruosius metus. Ji porą kartų yra atsitrenkusi į stovinčius automobilius važiuodama atbula, nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančios mašinos, nesilaikė saugaus atstumo, pabėgo iš įvykio vietos ir t.t. O 2007-ųjų sausio 15-ąją ji įvažiavo į Kaune esantį prekybos centrą „Norfa“.

Moteris per klaidą įvažiavo atbuline eiga į parduotuvę Kaune