Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) atstovai praneša, kad Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 3 d., dėl plėšimo.

Balandžio 17 d. apie 20.20 val. gautas pranešimas, kad Kaune, R. Kalantos g., vyrui, gimusiam 1989 m., du nepažįstami jaunuoliai, grasindami daiktu panašiu į pistoletą, iš automobilio „VW Passat“ pagrobė du nešiojamus kompiuterius bei automobilio užvedimo raktelius, taip padarydami 830 eurų žalą.

Į įvykio vietą nedelsiant atvykę Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės ir Kauno apskr. VPK Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus pareigūnai, nustatė automobilį „Audi A3“, su kuriuo galimai užpuolikai pasišalino iš įvykio vietos.

Atlikdami aktyvius ikiteisminio tyrimo veiksmus, pareigūnai nustatė ir sulaikė vyrą, gimusį 1984 m.

Netrukus buvo sulaikytas ir antrasis įtariamasis, gimęs 1991 m. Pas jį buvo rastas ir paimtas daiktas, panašus į šaunamąjį ginklą.

Įtariamiesiems už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki dešimties metų.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.