Karšto oro balionas iš Kauno Neries ir Nemuno santakos pakilo apie 20.30 val. Jau tuomet akivaizdžiai matėsi, kad artėja lietaus debesys.

Praėjus maždaug valandai nuo pakilimo pradžios, balionas nesėkmingai bandė leistis Rokų apylinkėse.

Nepatvirtintais duomenimis, trys žmonės sužaloti. Į įvykio vietą išskubėjo medikų ekipažai.

Kaip DELFI informavo Kauno policijos atstovas Kęstutis Kasciukevičius, balionas nusileido šalia kelio, vedančio į Marijampolę. Pirminiais duomenimis, baliono krepšyje buvo net 13 žmonių.

Artėjant lietui balionas nusileido, o keletas žmonių spėjo išlipti. Tačiau netikėtai vėjo gūsis vėl kilstelėjo balioną, kuris rėžėsi į gyvenamąjį namą.

Kaip DELFI teigė K. Kasciukevičius, sužalojimus patyrė nuo 4 iki 6 žmonių.

Tuo metu įvykio vietoje dirbusių medikų duomenimis, karšto oro balionu skrido net 14 žmonių.

Balionas rėžėsi į statomo namo sieną, o krepšys palindo po perdanga. Planuojama, kad speciali technika balioną „išvaduos“ tik pirmadienio rytą.

Balioną pilotavęs Gintautas Mockaitis DELFI neigė, kad oro sąlygos balionui skristi buvo per sudėtingos. Piloto žiniomis, sužalojimus patyrė 5 oro balionu skridę žmonės.

Kauno oreivių klubo „Antis“ puslapyje internete skelbiama, kad tai – didžiausias oro balionas Lietuvoje. Kaip rašoma interneto puslapyje, šis tarpusavyje „Dičkiu“ vadinamas balionas pasižymi įspūdingais duomenimis: tris kartus didesnis nei „Paroc“ balionas ir talpina 16 keleivių.

DELFI skaitytojas Arūnas Petraitis oro baliono skrydį virš Kauno nufilmavo likus 10-15 minučių iki nelaimės.

Kaune oro balionas pakilo artėjant liūčiai
Balionas prieš liūtį, nuotr. DELFI skaitytojos Kristinos
Balionas prieš liūtį, nuotr. DELFI skaitytojos Kristinos