Anot policijos, nelaimė įvyko balandžio 9 d. apie 20 val. 30 min.

Kauno r., gyvenamojo namo kieme, neatsargiai elgdamasis su elektriniu prietaisu, susižalojo berniukas (gim. 2019 m). Vaikas paguldytas į ligoninę.

Policija surinko medžiagą dėl galimo piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis.

Tas, kas piktnaudžiavo tėvo, motinos, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis fiziškai ar psichiškai gniuždydamas vaiką, palikdamas jį ilgą laiką be priežiūros ar panašiai žiauriai elgdamasis su vaiku, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Papildyta:

Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė teigia, kad vaiko teisių gynėjai informaciją apie nukentėjusį vaiką gavo iš policijos. Šiuo metu vaikas yra medikų priežiūroje, juo rūpinasi tėvai.

„Vaiko teisių gynėjai pradėjo vaiko situacijos šeimoje vertinimą“, – teigia A. Vežbavičiūtė. „Kadangi visa šeima susitelkusi į vaikučio sveikatos būklę, su tėvais sutarėme susitikti kitą savaitę, tuomet aptarsime, ar reikalinga pagalba, kuri ateityje padėtų išvengti tokių nelaimių. Iki šio atvejo vaiko teisių gynėjų pagalbos šeimai nebuvo prireikę.“

Kalbant apie šį ir panašius pastarojo meto atvejus, kuomet nukentėjo ar sužalojo mažamečiai vaikai, vaiko teisių gynėjai dar kartą primena tėvams apie nuolatinį budrumą, kai esame atsakingi už vaiką.

„Prasidėjo pavasaris, vis daugiau laiko praleidžiame gamtoje, sode, darže, užsiimame statybos darbais. Atkreipkime dėmesį, kad įrankiai, elektriniai prietaisai vaikui būtų nepasiekiami. Taip pat svarbu nuo mažens kalbėtis su vaiku, paaiškinti, parodyti, kuo gali būti pavojingi šie buityje naudojami daiktai“, – pataria A. Vežbavičiūtė.