Sausio 29 d. Šiaulių rajono policijos komisariate pagerbtas Šiaulių S.Daukanto gimnazijos kūno kultūros mokytojas R. Jaseliūnas savo poelgio nesureikšmino. Ginkūnų gyventojas sakė, kad taip turi pasielgti kiekvienas žmogus.

Eismo įvykį sukėlusį ir chuliganiškai besielgiantį girtą vairuotoją R. Jaseliūnas sutramdė 2013 m. lapkričio 23 d. Būdamas savo namuose, jis išgirdo netoliese gatvėje prasisukančių automobilio ratų šaižų garsą, o po akimirkos - duslų trenksmą. Vyras iškart suprato, kad į kažką atsitrenkė skriejantis automobilis.

Raimundas pro langą pamatė, kad gatvėje stovi naujai besikuriančių kaimynų pora, į kurių automobilį buvo kaktomuša atsitrenkusi kita mašina. Iš automobilio išlipęs maždaug dviejų metrų ūgio agresyvus ir akivaizdžiai girtas vyras kažką rėkavo, mojavo rankomis.

Išėjęs į kiemą Raimundas išsyk suprato, kad tapo konflikto dalyviu. Girtas vairuotojas ėmė keiktis, nesutiko ramiai sėstis į automobilį ir laukti policijos. Raimundas, žinodamas, kad toks eismo dalyvis - didžiausias pavojus žmogaus gyvybei, o ypač gatvėje žaidžiantiems vaikams, ieškojo ramių pokalbio temų su avarijos kaltininku ir visaip bandė išvengti konflikto, praneša Šiaulių apskrities policija.

Tačiau vairuotojas nenurimo, aiškino, kad sudaužytas buferis yra tik menkavertė žala, reikalavo visiems išsiskirstyti be policijos. Nesulaukęs pritarimo, pažeidėjas darėsi vis agresyvesnis ir netrukus pradėjo tąsyti moterį, o po to užpuolė ją ginti mėginusį R. Jaseliūną.

Girtas vairuotojas, norėdamas atsikratyti moters gynėjo, pastūmė jį į metalinės tvoros strypus, dėl to Raimundui buvo suplėšyta striukė, marškinėliai, nubrozdintas šonas. Nuo smarkuolio teko gintis ir sutramdyti jį, panaudojant būtinosios ginties veiksmus. Iki tol visaip bandžiusiam išvengti konflikto, karate kovotojui neliko kitos išeities: užpuolikas, gavęs atsaką ir supratęs, kad sportuojančio vyro neįveiks, dar bandė „šokinėti“, bet netrukus atvyko policija. 

Vairuotojas pareigūnams ėmė aiškinti, kad automobilio nevairavo, eismo įvykio nesukėlė ir kategoriškai atsisakė pasitikrinti girtumą. Vežamas į policijos komisariatą smarkuolis nevykdė teisėto policijos pareigūno reikalavimo lipti į tarnybinį automobilį, priešinosi, stumdėsi. Policijos komisariate sutramdytam 50 metų Šiaulių rajono gyventojui R. I. buvo surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai už kelių eismo taisyklių pažeidimus ir teisėto policijos pareigūno reikalavimo nevykdymą. Už kelių eismo taisyklių pažeidimus jam skirta piniginė bauda ir 24 mėnesiams atimta teisė vairuoti.

Šiuo metu Šiaulių rajono policijos vadovo pareigas einantis Vidmantas Benevičius, spausdamas ranką R. Jaseliūnui, palinkėjo ir ateityje užkirsti kelią ne vienam įstatymų pažeidėjui ir įteikė raštišką kvietimą prisijungti prie Šiaulių rajono policijos rėmėjų veiklos.