Pasak policijos pareigūnų, pati gimdyvė apie įvykį tyrėjams pasakojo nerišliai, keitė pasakojimo detales. Apie nelaimę policijos pareigūnai pranešimą gavo šeštadienį 10.20 val. Buvo tvirtinama, kad penktadienį buvo pagimdytas kūdikis ir užkastas miške. Ėmus tikrinti informaciją, paaiškėjo šiurpios detalės.

Pirminiais duomenimis, tai buvo antrasis moters vaikas, tačiau koks pirmojo moters auginamo vaiko amžius, neatskleidžiama. Kol kas nėra žinoma, kaip ji pagimdė vaiką ligoninėje. Tyrėjai aiškinasi, kur tiksliai vyko gimdymas, mat tyrimas pradėtas gavus informacijos, kad moteris pagimdė ligoninės tualete. Teigiama, kad į ligoninę moteris kreipėsi dėl pablogėjusios sveikatos.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Jonavos rajone įsikūrusio Panoterių kaimo gyventojai, apie nelaimę jie sužinojo tik perskaitę naujienas internete ir yra labai nustebę. Tiesa, miestelyje sutikti jaunuoliai tvirtino, kad jauna moteris – ne Panoterių gyventoja, čia esą ji atvyko tik aplankyti savo motinos. Pasak vaikinų, įtariamoji gyvena Kaišiadorių rajone. Dar viena moteris patikino, kad tikrai apie moterį, kuri lauktųsi, nieko negirdėjo, nors tenka kasdien bendrauti su nemažai žmonių.

Panoterių gyventojai svarsto, kad mergina pas motiną galėjo atvykti ieškodama pagalbos, tačiau pablogėjus sveikatos būklei buvo priversta kreiptis į medikus. Kol kas nėra žinoma, ar įtariamosios motina žinojo apie jos nėštumą.

Jonavos ligoninės atstovai situacijos kol kas nekomentuoja, todėl neaišku, ar jie turėjo informacijos apie jaunos moters nėštumą, ar ji buvo paguldyta į ligoninę dėl kitų negalavimų.

Kaip BNS sakė Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius, kūdikio atsikratymu įtariama moteris neneigia baisaus poelgio ir nesiteisina, jog kūdikis jau gimė negyvas.

„Ji neapklausta dar, tik kažkiek su ja pasikalbėta. Ji prisipažino, kad pagimdė ir kūdikį įdėjo į šiukšlių dėžę,“ – teigė V. Lukošius.

V. Lukošius moters psichinės ir psichologinės būsenos nekomentavo.

„Jeigu jinai pati pasisakė, kad tai padarė, viduje gal koks gailestis atsirado“, - svarstė komisariato viršininkas.

Ar moteris naudojo prieš ką tik pagimdytą vaiką smurtą, Jonavos policijos vadovas neatskleidė. „Aplinkybės analizuojamos“, – teigė jis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.