DELFI žiniomis, Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas pasirašė teismo įsakymą, kuriuo nusprendė iš J.Statkevičiaus „Senamiesčio būstui“ išieškoti beveik 653 litus už suteiktas administravimo, eksploatavimo ir komunalines paslaugas bei 43 litus delspinigių ir 5 proc. metinių palūkanų už priteistą sumą.

Už paslaugas 38 metų J.Statkevičius administruojančiai bendrovei mokesčių nemokėjo nuo 1998-ųjų liepos iki šių metų sausio.

J.Statkevičius dėl teismo įsakymo nepareiškė prieštaravimų, vadinasi, su skola sutiko. Teismo pranešime taip pat teigiama, kad jeigu skolininkas neįgyvendins teismo nurodytų reikalavimų, teismo įsakymas bus vykdomas priverstinai.

Teismo įsakymas garsiam dizaineriui esą buvo staigmena. „Jūs ką, išprotėjote, ar ką? Žinokite, nieko nežinau, jūs kažką sumaišėte. Nejuokaukite, truputėlį atsipeikėkite, pasižiūrėkite į save. Jūs kažko ieškote, ko nėra“.

Patikslinus, kad teismo įsakymas iš dangaus negalėjo atsirasti, J.Statkevičius net įsižeidė: „Nežinau, apie ką jūs kalbate, - tai vienas dalykas. Antras dalykas – aš matuoju klientę, o trečias – tai visiškas absurdas, ir vėl jūs laužiate iš nosies skandalą“.

Atsiprašęs, kad daugiau nekalbės, J.Statkevičius padėjo telefono ragelį.

Nors dizaineris tikino, kad Aušros Vartų g. esantis butas jam nepriklauso, DELFI šaltiniai teigia priešingai: butas yra oficialiai registruota J.Statkevičiaus nuosavybė.

Pareiškimą teismui pateikusios bendrovės „Senamiesčio ūkis“ direktoriaus pavaduotojas Vaclovas Rastenis teigė, kad į teismus įmonės juristai kreipiasi tik tada, kai su savininku nepavyksta gražiuoju išspręsti kilusio ginčo.

„Mes sutinkame, kad žmonės skolas padengtų dalimis, - sakė V.Rastenis. – Kai skola viršija 300 litų, skolininkams siunčiame raštus ir siūlome gražiuoju atlyginti skolą. Tik tada, kai skola viršija 500 litų ir su savininku nepavyksta susitarti dėl įsiskolinimo padengimo, esame priversti kreiptis į teismą”.

Pasak V.Rastenio, kai kurie prabangiuose senamiesčio butuose gyvenantys žmonės net pyksta, kai bendrovės darbuotojai jiems siunčia raginimus padengti įsiskolinimus už suteiktas paslaugas – jiems esą tai smulkmena.