Nors daugiau nei pusė studentų teigia, kad jiems labai patinka savaitgaliais mėgautis ne tik laisvu laiku, bet ir vienu ar kitu alkoholiniu gėrimu, jie taip pat pripažino, kad alkoholis turi ir daugybę neigiamų efektų. Vienas iš jų – seksualinis priekabiavimas.

Iš daugiau nei 2 000 apklausos dalyvių net trys ketvirtadaliai 18-24 metų studentų teigė, kad per paskutinius metus linksmindamiesi vakarėliuose ar klubuose jie patyrė bent vieną iš išvardintų dalykų:

Nederamas seksualinis lietimas.

Seksualiniai komentarai ir priekabiavimas.

Vėmimas.

Lytinis aktas, kurio vėliau buvo gailėtasi, arba nežinomybė, ar
lytinis aktas įvyko.

Užmigimas viešoje vietoje.

Dalyvavimas muštynėse arba apsilankymas ligoninėje dėl su alkoholio vartojimu susijusios priežasties.

Nors tyrimai parodė, kad studentai vis labiau stengiasi mažinti suvartojamą alkoholio kiekį ir jaučiasi vis atsakingesni už savo veiksmus, net 49 proc. jų teigė, kad jiems patinka vartoti alkoholį vakarėliuose ar naktiniuose klubuose, o net 46 proc. apklaustųjų teigė, kad tai daro daugiau nei kartą per savaitę.

Dar daugiau susirūpinimo kelia tai, kad 54 proc. 18-24 metų studentų Jungtinėje Karalystėje naktinių linksmybių metu patyrė seksualinį priekabiavimą – nederamą lietimą, komentarus ar netgi smurtą.

Iš moterų, 54 proc. teigė, kad tai patiria reguliariai ir vos kas septinta mergina (14 proc.) teigė, kad nustemba, kai tai įvyksta.

Tiesa, seksualinį priekabiavimą patiria ne vien moterys – 15 proc. vyrų studentų taip pat patiria nederamus ir nenorimus prisilietimus ar komentarus.