Incidento metu žmonės nenukentėjo, praneša VSAT.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį VSAT Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos budėtojai išgirdo sprogimo garsą. Tuoj pat apžiūrėję užkardos teritoriją pasieniečiai pastebėjo, jog išdaužti atsarginio užkardos išėjimo durų stiklai, o taip pat išdužo antrame aukšte esančio demontuoto balkono durų stiklas.

Į įvykio vietą nedelsiant atvyko arčiausiai buvęs užkardos patrulių ekipažas. Pasieniečiai darsyk patikrino užkardos teritoriją, tačiau nieko įtartino daugiau neaptiko.

Pirminiais duomenimis, į VSAT padalinio teritoriją neteisėto įsibrovimo neužfiksuota, tad spėjama, kad užtaisas atskriejo iš gatvės. Sprogimo padaryta žala nustatinėjama.

Atsarginis įėjimas yra įrengtas nuošaliau pagrindinės Dieveniškių miestelio gatvės, prie kurios ir stovi Dieveniškių užkarda. Jos teritorija yra aptverta, o nuo artimiausios tvoros iki sprogimo apgadinto atsarginio išėjimo durų – keliolika metrų. Netoliese yra Dieveniškių technologijų ir verslo mokykla bei „Ryto“ gimnazija.

Ketvirtadienį įvykio vietoje dirbo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, sprogmenų ekspertai. Jie tęsia tolesnį tyrimą.

VSAT Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos saugomame 60 kilometrų sienos su Baltarusijos ruože šiemet sulaikyti daugiau kaip 33 tūkstančiai pakelių cigarečių, nustatyti 6 sienos pažeidimai ir užfiksuota 80 įvykių, susijusių su įvairiomis kitomis nusikalstamomis veikomis.