Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, ketvirtadienį Daniel motina gavo dokumentus, kurie patvirtina, kad mergaitei atitenka pusė Š. Kalmanovičiaus palikimo. Kita dalis atiteko verslininko dukrai Liat iš pirmosios santuokos.

Rosbalt.ru praneša, kad ketvirtadienį A. Kalmanovič nesulaukė dukros skambučių, nors anksčiau ji per dieną skambindavo kelis kartus. Pabandžiusi susisiekti su Daniel, motina išgirdo Liat balsą – ji nurodė, kad mergaitė negali kalbėti telefonu.

Po dviejų mėnesių gimdyti turinti A. Kalmanovič penktadienį nusipirko lėktuvo bilietą ir atskrido į Izraelį. Atvykusi į mokyklą, kurioje mokosi jos dukra, motina susitiko su dukra, tačiau netrukus mergaitę iš motinos glėbio išplėšė policijos pareigūnai ir Š. Kalmanovičiaus dukra iš pirmosios santuokos.

Kodėl A. Kalmanovič neleidžiama bendrauti su dukra, nepranešama, tačiau spėjama, kad tai gali būti susiję su didelės vertės palikimu.

Šeštadienį vakare Izraelio policijos spaudos sekretorius Aleksas Kagalskis „Ria Novosti“ pareiškė, kad A. Kalmanovič neteisėtai bandė pasiimti savo dukrą.

„Yra teismo sprendimas, pagal kurį vaikas gyvena kartu su globėja, - sakė Izraelio policijos atstovas. – Penktadienį mergaitės motina bandė ją pasiimti iš mokyklos, kurioje šii mokosi. Prireikė įsikišti policijai, kad būtų vykdomas teismo sprendimas".

Kas yra Daniel globėjas, pareigūnas nepatikslino.

Daniel ir A. Kalmanovič yra Latvijos pilietės, todėl tikimasi, kad į konfliktą įsikiš diplomatai.

Buvęs Kauno "Žalgirio" rėmėjas Š. Kalmanovičius buvo nužudytas lapkričio 2-ąją Maskvoje. Nusikaltimas iki šiol nėra išaiškintas.