Pirmadienio naktį Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo (ONT) padaliniai gavo Izraelio atstovybės Maskvoje policijos atašė pranešimą dėl Izraelio piliečio neteisėto laisvės atėmimo ir turto prievartavimo Lietuvoje.

Kaip surengtoje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis, Izraelio verslininkas Lietuvoje verslo reikalais Lietuvoje lankydavosi pakankamai dažnai.

Anot A.Matonio, jis buvo laikomas privačiame name. Smurtas prieš nukentėjusįjį naudojamas nebuvo, ir laikomas jis ten buvo ne itin ilgai.

Kol vyksta tyrimas, patikslinti laiką A.Matonis atsisakė, taip pat nepatvirtino, ar įtariamieji pagrobimu buvo su nekentėjusiuoju susiję verslo ryšiais.

Pagrobėjai iš nukentėjusiojo reikalavo, kad šis iš giminaičių Izraelyje ir Rusijoje surinktų apie 160 000 litų (57 000 JAV dolerių) bei juos pervestų į jų nurodytas sąskaitas.

"Yra toks faktas", - BNS antradienį sakė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

LKPB ONT padalinių pareigūnai, operatyviai reaguodami į pranešimą, bendradarbiaudami su Izraelio policijos atašė ir vienu iš Lietuvos komercinių bankų, per kelias valandas nustatė ir sulaikė du Lietuvos piliečius, įtariamus šio nusikaltimo organizavimu bei padarymu.

Izraelio pilietis buvo sėkmingai išlaisvintas, jo sveikatai žalos nepadaryta.

LKPB pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės turto prievartavimo ir neteisėto laisvės atėmimo. Įtariamieji, pasak A. Matonio, su organizuotu nusikalstamumu nesusiję, iki šiol policijai nebuvo žinomi.