Intensyviai iš namų su dviem šunimis pabėgusio vaiko ieškoję pareigūnai pasidalijo paieškos vaizdo medžiaga.

Mažylės artimųjų išgyventą siaubo naktį ketvirtadienio rytą pakeitė džiugi diena.

Pareigūnai primena, kad gausios Alytaus apskrities policijos, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pajėgos beveik po pusės paros trukusių paieškų surado gyvą ir sveiką iš namų pabėgusią ir dingusią penkiametę mergaitę.

Paieškos prasidėjo iškart, kai buvo pranešta, kad kovo 25 d. apie 18 val. mažametė pabėgo iš namų, esančių Varėnos r., Varėnos sen., Sarapiniškių k. Kartu su savimi mergaitė išsivedė du šunis. Apie dingusią dukrą bendruoju pagalbos telefonu pranešė motina.

Nedelsiant, kovo 25-osios vakare, mergaitės ieškojo Varėnos rajono policijos pareigūnai, kinologai su šunimis ir pasieniečių sraigtasparnis. Sraigtasparnis buvo į orą pakeltas ir 26-oios rytą. Įspūdingą paieškos operaciją iš oro nufilmavo ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai.

Kovo 26-ąją, nuo pat ankstaus ryto mergaitės ir toliau ieškojo daugiau kaip 130 pareigūnų, į orą buvo pakeltas sraigtasparnis, aplinkines apylinkes „šukavo“ kinologai su tarnybiniais šunimis.

Gausių Alytaus apskrities policijos, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybų dėka, penkiametė mergaitė rasta Varėnos r., Genionių k. Mergaitę ir du jos augintinius, sukančius sodybos link, pastebėjo paieškoje dalyvavę Alytaus kriminalinės policijos pareigūnai.

Pirminiais duomenimis, mergaitės sveikatai pavojaus nėra. Mažametę apžiūrėjo ir toliau globoja medikai.

Mergaitės dingimo priežastis ir aplinkybes aiškinasi policija.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Česlovas Mulma dėkoja visoms Vidaus reikalų sistemos tarnyboms, prisijungusioms prie mažametės paieškos, operatyviai atlikusiems paieškos veiksmus ir suradusiems mergaitę: „Susitelkę, kaip viena komanda, pasiekėme geriausią rezultatą“.