Pranešė apie sulaikymą

Apie sulaikytus tris jaunus vyrus žiniasklaidą informavo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pasak policijos, sausio 31 dieną, trečiadienį, apie 22 valandą, Vilainių kaime patruliuodami pareigūnai sustabdė jiems įtarimų sukėlusį lengvąjį automobilį. Atliekant patikrinimą automobilyje „VW Golf“ rasta galimai narkotinių-psichotropinių medžiagų.

Automobilį vairavo 19-metis, su juo taip pat vyko ir du metais jaunesni keleiviai.

Vyrai nesipriešino sulaikomi. Juos pareigūnai susodino į policijos automobilį ir nugabeno į gydymo įstaigą tyrimui dėl galimai narkotinių-psichotropinių medžiagų vartojimo.

Vėliau, užpildžius visus dokumentus, du jaunesni vyrai buvo paleisti namo, o vyresnysis – vairuotojas – išvežtas ir uždarytas į areštinę Kaune. Jo vairuotas automobilis nugabentas į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Beje, visi trys jauni vyrai dievagojosi nevartojantys narkotikų, o iš kur automobilyje atsirado milteliai, teigė nežinantys.

Pareigūnai dar bandė aiškintis, skambinti buvusiam automobilio savininkui, mat šis neseniai buvo parduotas, tačiau ir šis nieko negalėjo pasakyti. Tuomet pareigūnams kilo dar didesnių įtarimų, jog vaikinai kažką slepia.

Vaikinai nemelavo

Tik kitą dieną vaikinai išsiaiškino, jog jie vežė vaikų maitinimui skirtą mišinuką. Tuomet daug kas juokėsi iš tokio jaunuolių paaiškinimo, tačiau atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad jie nemelavo – ikiteisminį tyrimą prokuratūra nutraukė.

„Automobilio bagažinėje policijos pareigūnai rado ir paėmė oranžinės spalvos plastikiniu dangteliu uždengtą plastikinę dėžutę su milteliais. Atlikus objekto tyrimą gauta specialisto išvada, kad gelsvos spalvos miltelių sudėtyje narkotinių, psichotropinių medžiagų ar jų pirmtakų (prekursorių) nerasta.

Įtarimai nepasitvirtino, todėl ikiteisminis tyrimas nutrauktinas, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – rašoma Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus nutarime.

Paliko draugė

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad įtarimų pareigūnams sukėlusius miltelius paliko jauna moteris, kuriai vaikinas geranoriškai padėjo pervežti daiktus iš Šėtos gatvėje esančio bendrabučio į Pagalbos šeimai centrą. Kraustantis, kai buvo pervežami visi daiktai, įtarimų sukėlę milteliai iškrito ir liko bagažinėje.

Sulaikytas automobilis grąžintas savininkui. Ikiteisminis tyrimas nutrauktas.