Vėliau į teismą atvežtas ir antras įtariamasis Mindaugas Lozaraitis (gim. 1989 m.). Prokuratūra teismo paprašė ir jį suimti 3 mėnesiams.

Sekmadienį jie į teismą vežami, nes budinčio teisėjo prašoma išduoti leidimą juos suimti. Abu įtariamieji buvo sulaikyti penktadienio popietę, sekmadienį baigiasi dviejų parų sulaikymo terminas.

Įtariamieji anksčiau ne kartą teisti narkomanai. Vyresnysis jau teistas net ir už žmogžudystę. M. Lozaraitis daug kartų teistas už vagystes, plėšimus ir kt.

Vyresnysis įtariamasis savo kaltę neigia.

O jaunesnysis, neoficialiais duomenimis, kaltę pripažįsta. Jį A. Každailytė buvo pasamdžiusi buto remontui (vyresnysis įtariamasis, nepatvirtintomis žiniomis, buvo "meistro" padėjėjas). Įtariama, kad pamanęs, jog pas dailininkę turi būti daug pinigų, remontininkas nusprendė ją apiplėšti ir pralobti.

Įsibrovęs į A. Každailytės butą ją pasmaugė. Lavoną nunešė į gretimą, šiuo metu negyvenamą butą. Įtariama, kad tai jis padarė su bendrininku. Tačiau jo advokatas Algirdas Gurauskas sako, kad jo gynamasis prisiima visą kaltę ir tvirtina nusikaltimą padaręs vienas.

Dailininkės namuose pinigų nerado, paėmė tik kompiuterį, telefoną, kuriuos pardavė lombarde ir nusipirko narkotikų.

DELFI primena, kad penktadienio pavakarę Vilniaus policijos kriminalistai surado dailininkės A. Každailytės kūną, kuri buvo ieškoma nuo liepos 22-osios, o artimieji jos pasigedo diena anksčiau.

Menininkė neseniai buvo pardavusi savo butą ir nusipirkusi mažesnį. Ji įsikūrė prastos reputacijos Stoties rajone, Sodų gatvėje.

Jos kūnas penktadienį rastas tame pačiame name, kur ji neseniai atsikraustė, gretimame bute.

Pasak pareigūnų, moters mirtis - smurtinė. Policija teigia jau išsiaiškinusi visas nusikaltimo aplinkybes, tačiau jų dar neatskleidžia.

Pirminiais duomenimis, moteris nužudyta savo bute, tačiau pernešta ir paslėpta kaimyniniame negyvenamame bute.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (684)