Policijos pareigūnai informuoja, kad 16.40 val. analogiškas nusikaltimas padarytas parduotuvėje Biržų r., Kučgalio k. Pagrobtas 51 Lt. 19.34 val. tie patys įtariamieji, dujomis apipurškę 48-nerių pardavėją, pagrobė 450 litų.

Įtariamieji į parduotuves atvyko automobiliu „Renault Laguna". Panevėžio aps. VPK pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl plėšimų.

Automobilio „Renault Laguna" ieškota, nes įtarta, kad balandžio 19 d. automobilio vairuotoja, atvykusi į degalinę „Ventus nafta" Panevėžyje, Senamiesčio g., į degalų baką įsipylė 45 litrus degalų, ir nesumokėjusi išvažiavo. Nuostolis - 199 Lt.

Balandžio 22 d. degalinėje Kupiškio r., Skapiškio sen., Laukelių k., minėto automobilio vairuotoja išvažiavo nesumokėjusi už 49,01 litro degalų. Nuostolis - 228 Lt.

Į nusikaltimo vietą vykę Panevėžio aps. VPK KTB KAS specialistai degalinėje Pasvalio r., Raubonių k., pamatė stovintį automobilį „Renault Laguna".

Automobilio salone sėdėjo jaunuolis, kurį sulaikė specialistas. Jo kolegė, eidama į degalinę, susidūrė su merginomis, kurios, pamačiusios pareigūnę, puolė bėgti į laukus. Pareigūnė jas nusivijo, į orą iššovė du įspėjamuosius šūvius iš tarnybinio ginklo.

Bėglės metėsi į skirtingas puses. Pareigūnė, pamačiusi laukuose dirbantį vyrą, šūktelėjo jam: „Padėkit!", nusivijo vieną iš bėglių ir ją sulaikė. Antrąją bėglę sulaikė laukuose dirbęs vyras, buvęs policijos pareigūnas.

Sulaikyti įtariamieji - panevėžiečiai S. L., gimusi 1993 m., T. P., gimęs 1991 m., ir 16-metė Panevėžio rajono gyventoja.

Panevėžio aps. VPK Panevėžio miesto policijos komisariate S. L. atžvilgiu atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo, dėl privataus asmens įžeidimo, dėl grasinimo nužudyti.

Dėl teismo paskirtų kardomųjų priemonių pažeidinėjimo įtariamajai S. L. už akių paskirtas suėmimas, ji slapstėsi (policija primena, kad kovo 28 d. būtent S. L. į butą neįsileido atvykusių policijos pareigūnų, grasino su mažamete dukra iššokti iš 5-ojo aukšto, vėliau pabėgo iš ligoninės).

Dėl suėmimo termino nustatymo penktadienį į teismą kreipsis Panevėžio aps. VPK Panevėžio m. PK tyrėjai.

Sulaikytas įtariamasis T. P. policijai gerai žinomas, anksčiau teistas. 16-metė Panevėžio rajono gyventoja taip pat žinoma policijai, dažnai bėga iš namų, Panevėžio aps. VPK Panevėžio r. PK buvo paskelbta jos paieška. Rytoj Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio miesto prokuratūros prokurorai kreipsis į teismą dėl kardomosios priemonės - suėmimo skyrimo įtariamiesiems.