Praėjusį savaitgalį, spalio 7-9 d., visoje šalyje patikrintas 9 820 transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Išaiškinti 169 neblaivūs vairuotojai, t. y. 1,7 proc. patikrintų vairuotojų buvo neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 91 vairuotojui, 64 - vidutinis ir 14 - sunkus girtumo laipsnis. 120 vairuotojų buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Daugiausia neblaivių vairuotojų išaiškinta Kauno apskrityje - 36, Vilniaus - 34, Klaipėdos - 23, Šiaulių - 17, Panevėžio - 16 ir Telšių apskrityje - 10. Sunkiai apgirtusių vairuotojų daugiausia nustatyta Kauno apskrityje - 5.

8 vairuotojai buvo patikrinti, įtarus, kad jie gali būti apsvaigę nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Nustatytas vienas toks vairuotojas (Klaipėdos apskrityje).

Galima tik pasidžiaugti, kad savaitgalį, pirminiais duomenimis, dėl neblaivių vairuotojų kaltės neįvyko nė vieno eismo įvykio, kuriame būtų nukentėję žmonės. Per tris paras iš viso užregistruoti 23 eismo įvykiai: juose sužeisti 27 žmonės.