Klaipėdos policijos pareigūnai informuoja, kad Andrius Švarlys nesugebėjo pasislėpti nuo pareigūnų, nors visą laiką ėjo miškais ir laukais, didžiąją dalį – naktimis, miegojo miškuose. Priėjęs Mažeikius, užėjęs pas draugą, ieškomasis nusiskuto plaukus ir barzdą, persirengė konspiracijos tikslais ir vėl tęsė kelionę miškais.

Andriaus Švarlio paieškai buvo mestos didelės pajėgos. Tyrimą su pastiprinimu vykdė Klaipėdos apskr. VPK KP SNTV 1-ojo skyriaus pareigūnai. Policininkai dirbo dvi paras, sekdami karštais pėdsakais. Visuose aplinkiniuose kaimeliuose ir miesteliuose buvo kabinamos pabėgusiojo fotonuotraukos, buvo bendraujama su gyventojais. Iš gyventojų gauta informacija, kad bėglys pastebėtas, einantis pro negyvenamas sodybas ir miškais. Jis buvo užėjęs pas vienkiemių gyventojus atsigerti vandens. Pareigūnai reagavo į kiekvieną pranešimą, tikrino visas įmanomas versijas.

Bėglio sulaikymui labai pravertė gyventojų pagalba. Buvo sužinota kryptis, kur link galimai juda Andrius Švarlys. Jis pastebėtas einantis geležinkelio bėgiais. Buvo panaudoti du tarnybiniai šunys ir net, kaip psichinė prievarta, – šaunamasis ginklas. Kadangi ieškomasis bandė bėgti ir slėptis, policijos pareigūnams teko triskart iššauti į orą.

Klaipėdos apskrities policija nuoširdžiai dėkoja visiems prie nusikaltėlio sulaikymo prisidėjusiems gyventojams, žiniasklaidos priemonėms, viešinusioms informaciją apie paiešką, kolegoms iš Telšių apskrities VPK Mažeikių r. PK.