Kaip pranešama policijos suvestinėje, rugsėjo 15 dieną į Ukmergės policiją kreipėsi moteris ir pranešė, kad apie 14 val. 30 min. į namus iš mokyklos grįžo sumuštas sūnus. Kaip sakė pats 1999 metų vaikinas, kelis kartus jam kumščiais į veidą daužęs mokyklinio autobuso vairuotojas trenkė galva į mokyklos duris, prakirto antakį. Dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas DELFI patvirtino, kad mikroautobusu važiavęs jaunuolis yra specialiosios mokyklos auklėtinis.

„Jis važiavo su mokykliniu autobusu ir grįžęs pasiskundė mamai, kad sumušė vairuotojas. Tyrėjai tą vairuotoją apklausė ir dabar nustatinėja aplinkybes. Kol kas galiu pasakyti, kad klaustukų daugiau negu atsakymų“, – sakė komisariato viršininkas.

M.Petrausko teigimu, kol būtų anksti teigti, kad vairuotojas smurtavo prieš vaiką. „Norime apklausti, kuo daugiau liudininkų, nes skaitant suvestinę, atvejis skamba labai nekaip“, – pripažino pareigūnas.

Direktorė: vairuotojas gali būti „pakištas“ iš keršto

Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos direktorės Elenos Šemetienės teigimu, mamos skundas policijai gali būti melagingas, o mokyklinio autobuso vairuotojas – „pakištas“ iš keršto.

„Penkiolikmetis mūsų mokinys gyvena romų šeimoje, nors yra lietuvis. Vairuotojas su romų tautybės vaikais nuolat vargdavo, nes jie neprisirišdavo saugos diržų, nors jis prašydavo prisisegti. Jie labai įsižeidė, kaip vairuotojas drįsta pasakyti pastabą, tačiau jis gi atsako už vaikų saugumą kelyje“, – DELFI sakė direktorė.

E. Šemetienės manymu, dabar ta situacija bandoma manipuliuoti. „Galiu pasakyti tik tiek, kad vairuotojas vaiko tikrai nemušė. Niekas to nematė, tik sako romų tautybės vaikai ir šeima, kurioje auga tas berniukas. Dabar labai įtemptai viską aiškinamės. Šiandien pas mus buvo vaiko gerovės komisijos posėdis, kvietėme vaikus, kurie važiuoja mikroautobusu, klausėme, kaip elgiasi vairuotojas, ar yra grubus, muša, ar nori, kad jis būtų pakeistas, tačiau vaikai vis kartojo, kad jį myli, kad vairuotojas geras ir nieko panašaus negalėtų padaryti“, – mano mokyklos vadovė.

Pernai penkiolikmetis gyveno kaime, o šiemet persikraustė į Ukmergės pakraštį, kiš kur kiekvieną dieną su mikroautobusu važinėja į mokyklą ir atgal. Smurtu kaltinamas vyras mokyklinį mikroautobusą vairuoja pora metų, tiek pat „Ryto“ specialiojoje mokykloje mokosi ir mokinys.

Jei tai smurtas, netoleruos

Ukmergės savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė apie įvykį išgirdo iš DELFI. „Būtinai aiškinsimės, kas atsitiko. Jeigu buvo smurto faktas, to netoleruosime, nes bet koks smurtas, juolab prieš vaikus, yra nepateisinamas“, – sakė tarnautoja.