Automobilio „BMW 316“ vairuotojas, matyt, pamatęs policijos patrulius, pasuko važiuoti siaurais senamiesčio kiemais. Pravažiavo arką, vieno baro kiemą, praskriejo pro menininkų arteles ir dirbtuves ir pravažiavęs etnokultūros centro kiemelį įstrigo tarpuvartėje.

Policininkai privažiavę iš paskos, padėjo žmogui išsiropšti iš mašinos per keleivio pusę.

BMW vairavusiam Jordanijos piliečiui Kamalui Al K., gim. 1951 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1.35 prom. alkoholio. Vyras elgėsi neadekvačiai. Tai rėkė, tai atgailavo, tai grasino, kad visus pareigūnus atleis iš darbo, nes Vilniuje turi pažįstamų saugume, tai siūlė tartis gražiuoju.
Galiausiai pradėjo demonstruoti savo užpakalį.

Jis niekaip nesuprato, kaip su BMW įstrigo, nes neva važiavo pagal kelio ženklus.

Šis Jordanijos pilietis labai gerai žinomas Klaipėdos kelių policijos pareigūnams. Praėjusių metų gruodžio 1-ą dieną, prie to paties kazino, atbuline eiga vairuodamas automobilį „Mercedes ML 320“ atsitrenkė į taksi automobilį. Tada jam nustatytas lengvas girtumas. Jis su viskuo avarijos vietoje sutiko, bet vėliau, pasitaręs su teisininkais, pradėjo viską neigti. Jis nieko nevairavęs ir nieko negėręs. Avarijos jis nepadaręs.

Praėjusį antradienį dėl šio incidento Klaipėdos apylinkės teismas sprendimą atidėjo. Beje, ketvirtadienį Kamalas, lankėsi kelių policijos biure, kad būtų pratęstas laikinas leidimas vairuoti.

Jau minėti „Mercedes ML 320“ pasižymėjo ir kitame incidente. Praėjusių metų gruodžio 15 dieną, Klaipėdos rajone, Ginduliuose, šis visureigis partrenkė du pėsčiuosius, nukirto kelio ženklą ir atsitrenkęs į medį apvirto. 35-erių pėsčioji buvo išvežta į ligoninę, o jos sutuoktinis per avariją beveik nenukentėjo. Tada Kamalui taip pat nustatytas lengvas girtumas - 0.86 prom. alkoholio. Tačiau kaltę dėl šios avarijos prisiėmė kartu su juo buvusi mergina Viktorijos S., gim. 1986 m. Jos organizme tada rasta leistina norma alkoholio - 0.10 prom. Šią istoriją dar narplioja teisėsauga. Jordanijos pilietis joje dalyvauja kaip liudininkas.

Beje, automobilis BMW, dabar nesėkmingai įstrigęs Klaipėdos Etnokulūros kiemelio tarpuvartėje, taip pat priklauso tai pačiai jo draugei - Viktorijai. Automobilio BMW bagažinėje rasti to sudaužyto
visureigio „Mercedes“ valstybiniai numeriai. Sakė, kaip atmintį vežiojasi apie gerą mašiną.

Šį kartą Jordanijos pilietis atsisakė eismo įvykio dokumentus, neigė nustatytas promiles. Kiek parėkavęs jis paleistas namo.

BMW šiaip ne taip ištraukė techninės pagalbos darbuotojai ir uždarė į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.