Penktadienio popietę į Vilniaus miesto apylinkės teismą konvojaus atlydėtas vyras - apie 40 metų.

Eidamas į teismo salę, vyras slėpė veidą, buvo susigūžęs. Prokuroras teismui pateikė prašymą įtariamą suimti dviem mėnesiams.

Teisėsaugos turimais duomenimis, jis anksčiau nebuvo teistas, tačiau laukia teismo dėl 2014 metais įvykusio eismo įvykį. Jis kaltinamas būdamas neblaivus Laisvės pr. partrenkęs merginą. Tiesa, tuomet avarijos pasekmės nebuvo tokios skaudžios - ji gyva. Dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo teismo laukiančiam vyrui, perduotoje byloje nurodyta, kad po ankstesnės avarijos jam buvo nustatytas vidutinis girtumas. Kol jo kaltė neįrodyta, vyro advokatas tikino, kad toje byloje dar per daug neaiškumų ir į tuometinę avariją, svarstant suėmimą, nereikia kreipti dėmesio.

Panašu, kad į policiją vyras ketvirtadienį atėjęs su advokatu ir tikinęs, kad šį kartą avariją sukėlęs būdamas blaivus, vyras tiesiog nepasimokė po ankstesnės avarijos. Jis teisėsaugą tikino, esą išsigando ir patyrė šoką, kai partrenkė moterį, todėl ir nesustojęs nurūko. Vyras baustas ir administracine tvarka, jo nuodėmių sąraše - ir greičio viršijimas. Užfiksuota, kad vyras ne visada noriai pakluso ir policijos reikalavimams pateikti dokumentus. Šiuo metu jis turi galiojančių nuobaudų.

Ar įtariamą mirtinos avarijos kaltininką teismas leis suimti, teismas planuoja paskelbti penktadienį, apie 15-tą valandą.

Papildyta 15.30 val.: teismas paskelbė, kad prokuroro prašymas tenkinamas tik iš dalies - įtariamasis suimtas dešimčiai dienų.

Tragiškos avarijos liudininkai buvo teisūs, kai teisėsaugai nurodė, koks automobilis partrenkė 78 m. moterį - avarijos kaltininkas vairavo „Audi“. Perėja ėjusi garbaus amžiaus pėsčioji žuvo įvykio vietoje.

Anot prokuroro Lino Gružo, tiriant avarijos aplinkybes, žmonės labai padėjo ir aktyviai informavo tyrėją apie matytą automobilį ir kitas avarijos aplinkybes.

Bus papildyta.