Automobilis „Audi“ lėkė nuo Klaipėdos pusės ir vietoje to, kad vairuotojas pasuktu vairą į kairę į kelią ant viaduko, dėl didelio greičio jis nuvažiavo tiesiai. Ten kur baigėsi kelias, automobilis nulaužė stulpą. Ant jo kybojo gedulingas kaspinas žymintis, kad čia per avariją jau yra žuvę žmonės. Po to  persivertęs per stogą „Audi“ vėl atsistojo ant trijų likusių ratų.

Ketvirtas ratas vėliau bus rastas už keliolikos metrų.

Į įvykio vietą suskubo Palangos policijos pareigūnai. Privažiavę įvyko vietą pareigūnai įjungė ilgąsias šviesas ir pamatė, kad į tamsą nubėgo žmogus, kuris stovėjo prie mašinos.

Pareigūnai puolė vytis, tačiau gaudynės buvo nesėkmingos. Žmogus, vairavęs automobilį, dingo tamsiuose laukuose nubėgęs link Vydmantų gyvenvietės.

Priekinėje keleivio sėdynėje buvo rastas sužeistas Plungės rajono,
Rietavo savivaldybės, Medingėnų kaimo gyventojas Vytautas N., gimęs 1989 m.

Vyras dar nebuvo praradęs sąmonės. Jis spėjo pasakyti, kad automobilį vairavo policijai gerai žinomas ir dėl kelių baudžiamųjų bylų ieškomas Mindaugas Š., gimęs 1989 m.

Keleivis neslėpė, kad jie buvo girti. Jis papasakojo, kad iki avarijos lėkė apie 140 kilometrų per valandą greičiu. Keleivis tikino šaukęs, kad vairuotojas „stabdytų arklius“, bet buvo vėlu. Kelis kartus virtęs automobilis virto metalo laužo krūva.

Pagal automobilyje rastą pirkimo - pardavimo sutartį, vairuotojas automobilį nusipirko liepos mėnesį Plungėje.

Įtarę, kad vairuotojas taip pat gali būti sužeistas ir dabar guli kraujuojantis kur pakrūmėje, pareigūnai į pagalbą pasitelkė pasieniečių kinologą su šunimi.

Nors šuo pareigūnus vedė teisinga kryptimi link Vydmantų, vėliau pėdsaką pametė, tad paieška su šunimi buvo nutraukta.

Įvykį tiria Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai. Nors avarija įvyko prie pat Palangos, vietoje dar priklauso Kretingos rajonui.