Pareigūnai praneša, kad Priegliaus gatvės namo gyventojas, apie 19 val. grįžęs namo, bute aptiko du įsibrovėlius. Papurškę į akis ašarinių dujų ir sumušę šeimininką (diagnozuotas abiejų akių 2 laipsnio cheminis nudegimas), jie pagrobė kuprinę, kurioje buvo „Apple iPad“, mobiliojo ryšio telefonas, apie 7 000 eurų, asmens tapatybės kortelė ir vairuotojo pažymėjimas.

Išgirdę kaimyno pagalbos šauksmus, daugiabučio namo gyventojai iškvietė policiją. Skubiai atvykę patruliai netoli įvykio vietos pastebėjo įtartiną asmenį, atitinkantį vieno plėšikų iš požymius. Sulaikius 1995 m. gimusį įtariamąjį, jo kuprinėje rasti pinigai ir kiti pagrobti daiktai. Įtariamasis sulaikytas, Vilniaus miesto penktame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo.

Tos pačią dieną, 9 val. 45 min., patruliai atvyko į Lazdynų gatvę – buvo įtarimų, kad viename namo butų gali svilti instaliacijos laidai, todėl ugniagesiams-gelbėtojams būtina patekti į tuščią butą.

Įėjus į vidų gaisro nerasta, tačiau kambaryje ant stalo pareigūnai pastebėjo metalinį malūnėlį narkotinėms medžiagoms malti, kurio viduje buvo augalinės kilmės žalios spalvos, įtariama, narkotinės medžiagos (kanapės).

Ant stalo buvo padėtas ir „bongas“ narkotinėms medžiagoms rūkyti. Grįžęs buto šeimininkas (gimęs 1988 m.) prisipažino kad tai tikrai yra narkotinės medžiagos - kanapės, kurias jis rūkė savaitgalį.

Vyras sulaikytas už narkotinių medžiagų vartojimą bei laikymą – pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.