Paskutinę lapkričio dieną nuo ankstyvo ryto kurorte gausiai pasnigo, temperatūra svyravo tarp teigiamos ir neigiamos, o sniego košėje slidinėjantys automobiliai susidūrė iškart keliose skirtingose miesto gatvėse.

Skaudžių nelaimių išvengti pavyko, bet apie 11 valandą M. K. Čiurlionio gatvės posūkyje bendrovės „Litesko“ darbuotojas nesuvaldė tarnybinio automobilio ir įvažiavo į Druskininkų M. K. Čiurlionio memorialinio muziejaus sieną.

Laimei, automobilio greitis nebuvo didelis, todėl neseniai remontuotas muziejaus pastatas nukentėjo nežymiai.

Muziejaus vedėjos Vidos Mažrimienės kabinete eismo įvykio deklaraciją pildęs vairuotojas sakė nė trupučio nesusižeidęs, nors automobilio priekinė dalis aplamdyta gerokai.

„Mes neturime jam jokių pretenzijų – muziejaus patirtą žalą atlygins draudimas,“ - sakė V. Mažrimienė.

Jai vadovaujant muziejui, neatidūs vairuotojai šioje vietoje nesuvaldo automobilių jau ne pirmą kartą – vienas buvo išvertęs medinę muziejaus tvorą.

Apie ankstesnes eismo nelaimes šioje vietoje V. Mažrimienė informacijos teigė nekaupianti, bet jų tikrai būta. Vietinė spauda pirmą labai panašų įvykį aprašė dar XX amžiaus paskutiniame dešimtmetyje, kai muziejui vadovavo jo įkūrėjas Adelbertas Nedzelskis. Automobilių greitį ribojančių ženklų M. K. Čiurlionio gatvės atkarpoje ties muziejumi nėra.