Televizijos TV3 „Žinios“ praneša, kad protu nesuvokiama piktadarystę kažkas iškrėtė Juknaičių kaime pirmadienio popietę.

Pas bičiulę besilankiusi 18-etė motina Algimanta Kasperavičiūtė kūdikio vežimėlį paliko prie daugiabučio. Po viešnagės ji jame pastebėjo žibančius karoliukus. Ji susivokė, kad tai gali būti gyvsidabris, iškvietė policiją. Jauna mama įtaria, kad tokį siaubingą veiksmą jai galėjo iškrėsti bjauraus būdo kaimynė. Incidentų su kaimyne yra nutikę ir anksčiau, kai A. Kasperavičiūtė po apsilankymo pas draugę vežimėlyje rado šiukšlių ir netgi sliekų. Draugę kaimynė ujo irgi ne kartą.

„Iš gaisrininkų supratau, kad trijų mėnesių kūdikiui būtų užtekę pusės valandos, ir aš jo būčiau nebeturėjusi, – apie gyvsidabrio pavojų vaikelio sveikatai ir gyvybei kalbėjo mama. – Ne žmogus, ten gyvulys. Net nežinau, ką pasakyti apie tokį žmogų.“

Atvykus pareigūnams įtarimai pasitvirtino – vežimėlyje buvo gyvsidabris. Pareigūnai tiria, kas papylė nuodo ir ar jo gali būti dar daugiau. Kol kas pradėtas tyrimas dėl neteisėto disponavimo nuodinga medžiaga, tačiau nustačius kaltininką, įtarimai gali peraugti į pasikėsinimą nužudyti, o už tai gresia daug metų kalėjimo.