Tačiau toks atvirumas jau pavėluotas – savo klaidą pripažinusi jauna moteris nuteista dėl pasipriešinimo policijos pareigūnui: užklupta girtaujanti ji ne tik iškeikė pareigūną, bet ir sudraskė jam veidą bei suplėšė tarnybines kelnes.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nutarė, kad niekur nedirbanti ir anksčiau neteista V. Žilcova turi būti pripažinta kalta baudžiamojoje byloje – jai nurodyta keturis mėnesius dirbti viešuosius darbus, įpareigota neatlygintinai dirbti 15 val. per mėnesį visuomenės labui.

Be to, nuteistoji, kuri teisėjo Dariušo Lučinskio paskelbtą nuosprendį dar galės skųsti apeliacine tvarka, privalės atlyginti padarytą žalą – Vilniaus apskrities policijai sumokėti 1 158, o Policijos departamentui – 2 374 Lt.

Paaiškėjo, kad po incidento nukentėjęs policininkas laikinai nedirbo, bet Vilniaus policija jam mokėjo ligos pašalpą ir socialinio draudimo įmokas. Tuo metu Policijos departamentas pareigūnui išmokėjo vienkartinę kompensaciją, nes sužalojimus patyrė tarnybos metu.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar praėjusių metų liepos 25-osios vakarą, apie 21 val., V. Žilcova Vilniuje, Raugyklos g., būdama apsvaigusi nuo alkoholio, sulaikant ją už administracinį teisės pažeidimą ir sodinant į tarnybinį automobilį, tyčia spyrė patrulių rinktinės vyresniajam patruliui Jurijui B. į dešinės kojos kelį ir nagais apdraskė veidą, taip jam padarydama nežymų sveikatos sutrikdymą bei suplėšė tarnybinės uniformos kelnes.

„Prisipažįstu kalta, – teisme nė nebandė kaltės neigti V. Žilcova. – Tą dieną susitikau su draugu, nuėjome į apleistą namą, kur vartojome alkoholinius gėrimus. Labai greitai pasigėriau, kažkas iškvietė policijos pareigūnus. Kai jie atvyko, buvau labai pikta, todėl juos puoliau – ėmiau spardytis, draskytis.“

Jauna moteris sakė, kad dėl girtumo nelabai prisimena, kaip pareigūnui sudraskė kelnes. „Jeigu jis sako, kad taip buvo, tai reiškia taip ir buvo – negaliu prisiminti“, – aiškino V. Žilcova.

Tiesa, ji prisiminė, kaip buvo nuvežta į policijos komisariatą, o paskui – uždaryta į areštinę.

„Blogai, kad taip atsitiko – man negalima vartoti alkoholinių gėrimų“, – sakė baudžiamojon atsakomybėn patraukta vilnietė.

Niekur nedirbanti, bet Darbo biržoje registruota V. Žilcova sakė, kad sutinka dirbti viešuosius darbus. „Jeigu galima, norėčiau kur nors Pašilaičių ar Justiniškių mikrorajonuose“, – teisme sakė ji.

Tuo metu nukentėjusiuoju pripažintas policijos patrulis Jurijus B. galėjo daugiau papasakoti apie susidūrimą su V. Žilcova.

„Mes gavome pranešimą, kad apleisto pastato trečiame aukšte vyras ir moteris vartoja alkoholinius gėrimus, triukšmauja, nuvykę į vietą pastebėjome du asmenis, išeinančius iš apleistos teritorijos, – sakė Jurijus B. – Su kolega prie jų priėjome ir paklausėme, ką šie veikia apleistoje teritorijoje. Jie prisipažino, kad vartojo alkoholinius gėrimus, be to, nuo jų sklido alkoholio kvapas.“

Pareigūno teigimu, paprašius parodyti dokumentus, mergina pradėjo garsiai reikšti savo nepasitenkinimą ir įžūliai kalbėti.

„Su ja buvęs vaikinas bandė raminti draugę, tačiau ji skambino bendrosios pagalbos telefonu 112, atsisakė paklusti reikalavimui sėstis į tarnybinį automobilį, sakė, kad mes ją nepagrįstai sulaikėme, todėl jai buvo pasiūlyta vykti į policijos komisariatą išsiaiškinti aplinkybių, tačiau ji pradėjo šaukti, kad mes ją stumdome ir tampome ir, atsisukusi į mane, nagais įsikabino į kairįjį žandą ir apdraskė“, – prisiminė policijos patrulis.

Jis pažymėjo, kad po agresyvios moters išpuolio su kolega buvo priversti panaudoti kovinius imtynių veiksmus.

„Tada ji pažadėjo ramiai eiti link automobilio, bet paėjus vos keletą žingsnių, ji bandė bėgti, tačiau kolega ją pasivijo ir vėl panaudojo kovinius imtynių veiksmus – V. Žilcova vedama prie tarnybinio automobilio aktyviai priešinosi ir koja spyrė man į dešinės kojos kelią“, – Jurijus B. sakė, kad tuomet buvo priverstas moteriai uždėti antrankius.

Tik nuvežus V. Žilcovą į komisariatą pareigūnas pastebėjo, kad yra suplėšytos jo kelnės, taip pat jam pradėjo skaudėti kelį, todėl kreipėsi pagalbos į medikus. Šie konstatavo, kad policininkui apdraskytas kairysis skruostas ir dešinysis kelis.

Tuo metu V. Žilcova atlikus neblaivumo patikrinimą buvo nustatyta, kad moteris yra gerokai apsvaigusi – užfiksuotas 2,06 promilių neblaivumas.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad V. Žilcova nors ir nėra teista, bet ne kartą buvo bausta administracine tvarka, taip pat ir už pasipriešinimą policijos pareigūnams bei jų garbės ir orumo įžeidimą.