Policija įtaria, kad diplomato nužudymą surengė miesto partizanų grupuotė "Lapkričio 17-oji".

S. Saundersui ryte vykstant iš šiaurinio Atėnų priemiesčio į darbą miesto centre, jo automobilį automatiniais pistoletais apšaudė du motociklu važiavę ir vėliau pabėgę užpuolikai.

"Britų karo atašė mirė", žurnalistams sakė ligoninės, į kurią buvo atvežtas dar gyvas diplomatas, atstovas spaudai. Apie S. Saunderso mirtį paskelbta nuo jo atvežimo į ligoninę praėjus trims valandoms.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Robinas Cookas (Robinas Kukas) išreiškė pasipiktinimą šiuo išpuoliu.

Graikijos vyriausybė, kurią Vakarų sąjungininkai kritikuoja už neryžtingą kovą su terorizmu, pasmerkė nužudymą ir pažadėjo imtis griežčiausių veiksmų prieš teroristus.

"Neleisime suteršti mūsų šalies tarptautinio įvaizdžio", sakė Graikijos užsienio reikalų ministras George Papandreou (Georgė Papandrėjas), ligoninėje susitikęs su nužudytojo žmona.

Tris vaikus turėjusiam 52 metų S. Saundersui buvo kelis kartus pataikyta į pilvą ir rankas, jis smarkiai nukraujavo, o jo gyvybiniai organai nebefunkcionavo.

Atsakomybės už išpuolį niekas neprisiėmė, bet policija ir Vakarų žvalgybininkai teigia, kad nužudymo metodas leidžia įtarti kraštutinę kairiąją organizaciją "Lapkričio 17-oji".

Organizacija pavadinta 1973 metais lapkričio 17 dieną įvykusiam ir aukų pareikalavusiam studentų sukilimui prieš tuometinę valdančiąją chuntą atminti. Apie "Lapkričio 17-ąją" išgirsta 1975 metais, kai organizacijos nariai nužudė CŽV skyriaus Atėnuose vadovą Richardą Welchą (Ričardą Velčą).

Iš viso iki pastarojo nužudymo organizacijos aukomis tapo 22 žmonės - graikai, amerikiečiai, turkai. 1999-ųjų gegužės mėnesį organizacijos kovotojai paleido raketą į Vokietijos ambasadą Atėnuose, bet tada niekas nenukentėjo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją