Avarijos kaltininkas 28 metų Kiršių kaimo gyventojas M. P. netrukus buvo surastas, jam nustatytas 3,4 promilės girtumas.

Apie 22 val. Telšių ligoninė policijai pranešė, kad nukentėjusiajam antrajam dviratininkui 60-mečiui V. L., gyvenančiam Kaunatavos kaime, nustatytas šlaunikaulio sumušimas. Vyriškis išleistas gydytis ambulatoriškai.

Kelių policijos pareigūnai sako, jog dviratininkams numatyta kitokia atsakomybė nei motorinių transporto priemonių vairuotojams. Tokio girtumo, kaip M. P., dviratininkams gresia bauda nuo 500 iki 700 litų. O pasišalinus iš įvykio vietos maksimali bauda kiek didesnė – nuo 500 iki 800 litų.

Tačiau įstatymai dviratininkams, priešingai nei vairuotojams, nenumato atsakomybės už atsisakymą tikrintis blaivumą arba už alkoholio gėrimo po eismo įvykio iki aplinkybių išaiškinimo. Pareigūnai tai vadina įstatymu spraga. Jei M. P. nebūtų pabėgęs iš susidūrimo vietos, o pareigūnams būtų pareiškęs, kad pasigėrė po avarijos arba būtų atsisakęs tikrintis girtumą, jis būtų atsipirkęs 20-40 litų bauda. Bet dabar jam teks susimokėti už pasišalinimą iš įvykio vietos.