Šiaulių apskr. policija praneša, kad tris iš keturių girtų dviratininkų sustabdė Aukštelkėje dirbęs ekipažas.

Poilsio ir Nemuno gatvių sankryžoje įsitaisiusiems policininkams didelių pastangų gaudyti pažeidėjus neprireikė. Už keliasdešimties metrų įsikūrusi parduotuvė. Neblaivūs dviratininkai, nekreipdami dėmesio į policijos automobilį, drąsiai važiavo pasipildyti alkoholio atsargų.

Visiems jiems nustatytas vidutinis girtumas (nuo 1,52 iki 2,06 promilių).

Ketvirtasis dviratininkas sustabdytas Gruzdžiuose. 40-metį perkopusiam vyrui nustatytas 2,08 promilių girtumas. Vyras neblaivus ant dviračio buvo įkliuvęs ir pernai, bet baudos nesusimokėjo.

Šįkart vyras irgi nebuvo nusiteikęs atgailauti. Policininkams pareiškė, kad baudos nemokės, toliau gers kaip ir gėręs, ir vėl sės ant dviračio.

Policininkų dėmesį atkreipė ir vienas automobilio vairuotojas. Pareigūnai pasivijo ties Einoraičių kaimu netikėtai nusukusį automobilį, vairuotojas pateikė visus dokumentus ir sutiko pasitikrinti blaivumą.

Vyras prisipažino gėręs alaus, tai patvirtino ir matuoklis. Alkoholio kiekis neviršijo leistinos normos – 0,26 promilės. Panašius skaičius alkoholio matuoklyje išvydo dar du vairuotojai.

Per reidą įkliuvo vienas vairuotojas, kuris neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Pažymėjimas buvo atimtas prieš 7-erius metus, kai vyras buvo sustabdytas neblaivus.

Atsiimti dokumento šiaulietis nepanoro, bet, panašu, ir toliau gana dažnai sėdo prie vairo. Už pažeidimą jam gresia bauda nuo 450 iki 700 eurų.

Per reidą taip pat nubausti keli vairuotojai, kurie nesegėjo saugos diržų, keli vairuotojai neturėjo privalomojo transporto priemonės draudimo.