Vienas iš girtų chuliganų, kurie Vingio parke kabinėjosi prie praeivių, nepakluso policininkams ir juos įžeidinėjo, atsidūrė ligoninėje.

Vienas iš minėtųjų chuliganų (gimęs 1991 m.) erzino tarnybinį žirgą (koncerto metu parke patruliavo ir raitoji policija), sudavė jam per snukį. Žirgas davė deramą atkirtį – užpuolikui sužalota krūtinė. Trečiadienio rytą Vilniaus 2 policijos komisariato viršininko pavaduotojas Robertas Daugėnas dar neturėjo tikslių duomenų, kuria kūno dalimi žirgas kliudė chuliganą.

Atvežus chuliganus į Vilniaus 2 policijos komisariatą žirgo užpuolikui buvo nustatytas 3,27 promilės girtumas. Komisariate jis ėmė skųstis krūtinės skausmais ir buvo išvežtas į ligoninę. Kiek vėliau policija iš ligoninės gavo pranešimą, kad šis pacientas ten pareiškė, jog jį sumušė pareigūnai.

Sulaikytųjų chuliganų administracinius teisės pažeidimus nagrinės teismas ir skirs bausmes už viešosios tvarkos pažeidimą, policijos teisėtų reikalavimų nevykdymą ir policijos pareigūnų įžeidimą.

Trečiadienio popietę pavyko patikslinti šio įvykio aplinkybes. Prie parke patruliavusių dviejų raitosios policijos pareigūnų priėjęs žmogus pranešė, kad netoliese keturi apsvaigę jaunuoliai kabinėjasi prie žmonių. Pareigūnai iškart nujojo į nurodytą vietą ir pamatė, kad keturi jaunuoliai apsupę merginą, kuri stūmėsi dviratį, ir kabinėjasi prie jos. Mergina akivaizdžiai nenorėjo bendrauti su ta kompanija.

Raiti patruliai chuliganams liepė eiti su jais. Iš pradžių jaunuoliai pakluso. Tačiau artėjant prie išėjimo iš parko į Geležinio Vilko gatvę jie ėmė įžūlėti, elgtis vis agresyviau, ėmė siūlyti pareigūnams lipti nuo žirgų ir „išsiaiškinti“. O vienas iš sulaikytųjų jaunuolių staiga smogė kumščiu žirgui į snukį ir spruko.

Kitiems trims išsilakstyti neleido netoliese buvę pareigūnai, o bėglį nusivijo abu raitieji patruliai. Pasivijus vienas iš žirgų chuliganui trenkė krūtine ir jį parbloškė.