Policija gavo pranešimą, kad Žemaičų gatvėje automobilis "Renault Laguna" kliudė automobilį "Nissan Note" ir nuvažiavo.

Po kelių akimirkų policija ieškomą automobilį sustabdė važinėjantį po garažų teritoriją.

Automobilio vairuotojui Sauliui Valančiui, gim. 1981 m., nustatytas sunkus girtumo laipsnis - 2,61 prom. alkoholio.

Jis paaiškino, kad dukrytė paprašė, kad šis ją pavežiotų po rajoną. Tėvas susigraudino ir pavežiojo mergaitę pasodinęs ant 7,30 stiprumo alaus skardinės.

Paklaustas kodėl gėrė, atsakė, kad nori išgerti viską, kad kitiems mažiau liktų ir tada šie nevairuotų.

Saulius niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Teigė, kad dabar jau subrendo tam reikalui. Lanko vairavimo kursus. Mašiną nusipirko.

Kaltę Saulius pripažino ir gailėjosi dėl incidento. Sakė, kad nekenčia girtų vairuotojų. Svarstė, kad nekęsti girtuoklių jį įpareigoja pavardė, kuri sutampa su vieno žemaičių vyskupo pavarde, kuris XIX a. kovojo su paleistuvystėmis ir girtuoklystėmis.

Sauliui buvo paaiškinta, kad mašina dabar keliaus į policijos saugomųutomobilių aikštelę, tad pasiūlyta iš jos pasiimti vertingus daiktus. Saulius pasiėmė magnetofoną ir tą skardinę alaus.

Kiek užtruko paieškos asmens, kuris galėtų pagloboti mergaitę, kol tėvas bus policijos komisariate. Mama dirba, pilnametė sesuo negali, tai buvo surasta šeimos draugė, kuri mergaitę turėjo pagloboti, kol mama grįš iš darbo.

Pareigūnai vairuotoją Saulių nuvežė į tą vietą, kur buvo kliudytas automobilis. Jis pripažino, kad kažką juto. Bet pagalvojęs, kad tai nereikšmingas susiglaudimas veidrodėliais nuvažiavo toliau su dukra važinėtis.