„Turėsiu net kažkokius kursus išklausyti apie alkoholio žalą. Dar tik aiškinuosi, kokia čia tvarka ir ką turiu padaryti, kad atgaučiau vairuotojo pažymėjimą“, – dienraščiui teigė aukštaūgis.

Nors avarija įvyko 2006-aisiais, oficialiai G.Einikis vairuotojo pažymėjimo neteko 2008-ųjų vasarį, kai baigėsi teismų maratonas dėl sukelto eismo įvykio.

„Naujos pataisos, pagal kurias reikia iš naujo laikyti vairavimo egzaminus, mano žiniomis, galioja tiems, kurie vairuotojo pažymėjimo neteko po 2008-ųjų liepos 1-osios, o man atimta teisė vairuoti 2008-ųjų vasarį. Tad ir nežinau, kaip man elgtis“, – tikino G.Einikis.

„Nuo 2008-ųjų m. liepos 1 d. įsigaliojo įstatymo pataisa, kad vairuotojams, kuriems atimta teisė vairuoti transporto priemonę dėl vairavimo išgėrus, įvesti papildomi mokymai. Tai yra bendrasis mokymo kursas, kuris trunka dvi akademines valandas“, – teigė įmonės „Regitra“ Klaipėdos filialo vadovas Saulius Budinas.

Pasak S.Budino, tokių vairuotojų laukia dar viena akademinė valanda, kurios metu vairuotojas turės išanalizuoti padarytą eismo įvykį, jo priežastis ir atsakomybę.

„Toliau tokio vairuotojo laukia ne trumpesnis nei pusės valandos vairavimo gebėjimų testas. Taip pat stabdymo proceso testas“, – įstatymo reikalavimus vardijo S.Budinas.

Visus šiuos kursus uostamiestyje galima išklausyti dviejose vietose – Darbo rinkos mokymo centre ir privačioje vairavimo mokykloje.

„Jei vairavimo teisė buvo atimta iki 2004-ųjų vasario 14 d., perlaikyti egzamino nereikia. Visais kitais atvejais vairuotojai turės “Regitroje„ perlaikyti teorijos ir praktikos egzaminus“, – tvirtino S.Budinas.

Prieš pasirodant „Regitroje“, bus privalu pateikti medicininę pažymą.

„Tokių perlaikančiųjų egzaminus yra gana daug. Tokia yra tvarka. Jei egzaminas išlaikytas sėkmingai, belieka nueiti į policiją ir atsiimti vairuotojo pažymėjimą“, – tikino S.Budinas.