Šilutės aplinkos agentūros inspektorius Romas Gečas pasakojo, jog trečiadienį į agentūrą atvykus M.Dulaičiui, jis buvo informuotas, jog administracinė byla dėl medžioklės taisyklių pažeidimo buvo nutraukta, nes ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėjo policija.

Į administracinės bylos svarstymą agentūroje praėjusį ketvirtadienį muitininkas neatvyko, nes turėjo nedarbingumo pažymėjimą.

Prokuratūros sprendimu Šilutės aplinkos agentūra visą medžiagą perdavė policijai, kuri praėjusį ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Ikiteisminį tyrimą nuspręsta pradėti, kai paaiškėjo, jog gandrai buvo šaudomi gandralizdžiuose, esančiuose žmonių gyvenamoje aplinkoje.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras Gintas Pikčiūnas sakė, kad "dabar medžiaga tik pradinėje stadijoje".

Pasak prokuroro, atlikus vieną balistinę ekspertizę, kol kas nenustatyta, ar gandrai buvo nušauti iš pas M.Dulaitį rasto mažo kalibro graižtvinio šautuvo su optiniu taikikliu. Dalyje gandrų kūnų nerasta kulkų - jos paliko kiauryminius sužalojimus.

Įtariamam gandrų žudikui gresia viena iš kelių sankcijų - viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Pirmadienį inspektoriai keturiuose Šilutės rajono kaimuose surado 15 nušautų gandrų. Vien Ramučių gyvenvietėje iš dideliu greičiu važiuojančio visureigio buvo nušauti aštuoni gandrai. Įtariama, kad į gandrus šaudė Panemunės kelio posto inspektorius M.Dulaitis bei dar vienas Šilutės gyventojas. Pas M.Dulaitį rastas mažo kalibro graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu.

Ketinama atleisti iš darbo

Panemunės kelio posto inspektorių Marių Dulaitį ketinama atleisti iš pareigų už pareigūno vardo diskreditavimą. Tai BNS sakė Muitinės departamento ryšių su visuomene skyriaus viršininkė Henrika Rukšėnienė. Pasak jos, šios savaitės pradžioje M.Dulaitis parašė prašymą išeiti iš darbo savo noru, tačiau Klaipėdos teritorinė muitinė jo prašymo nepriėmė.

Pasak H.Rukšėnienės, kai tik M.Dulaitis grįš į darbą, jis bus atleistas. "Visuomenės reakcija padarė žalą ir muitinei, ir pareigūnams. Jei muitinė po truputį pakelia įvaizdį, tai toks veiksmas visa tai nubraukia", - kalbėjo departamento Ryšių su visuomene skyriaus vedėja.

Darbe M.Dulaitis pasirodyti turėtų penktadienį. Šiuo metu jis turi nedarbingumo pažymėjimą, kurį prasitęsė jau du kartus. Pažymėjime nurodyta, kad M.Dulaitis nedarbingas dėl dešiniajame kulne esančios pjautinės žaizdos.