Vos 7 dienos suėmimo. Būtent tokią gana švelnią ir trumpą kardomają priemonę nužudyto keturmečio mamai Monikai praėjusį penktadienį skyrė Kauno apylinkės teismas. Ši kardomoji priemonė baigiasi ketvirtadienį. Prokurorai siekia, kad motina ir toliau liktų už grotų.

Monikos sugyventinis Gediminas Kontenis gavo griežčiausią kardomąją priemonę – tris mėnesius suėmimo. Motinai buvo skirta tik savaitė.

Dabar prokurorai prašo teismo ir Moniką suimti 3 mėnesių laikotarpiui.

„Nebuvo gauta pakankamai duomenų, kurių pagrindu mes galėtume atmesti jos dalyvavimą bendrininkaujant. Per šį pakankamai trumpą laiką mes neturėjome galimybių pasinaudoti visais įrodymų šaltiniais. Atsižvelgiant į tai, ką mes šiuo metu turime byloje, mes negalime atmesti, kad ir ji dalyvavo smurtaujant vaiko atžvilgiu. Yra duomenų, kad ji smurtavo ir anksčiau“, - teigė prokuroras Vytautas Gataveckas.

23 metų vaiko motina jau buvo patekusi į teisėsaugos akiratį dėl smulkaus sukčiavimo. Dabar moteris savo kaltę kategoriškai neigia.

Kad pati Monika mušė sūnų, nurodo ir G. Kontenis.

„Įtariamojo parodymų turinio aš nelabai galėčiau atskleisti, tačiau jis nurodo, kad ir ji dalyvavo nusikaltime. Ne tokia apimtimi, kokia jis prisiima kaltę, tačiau smurtiniai veiksmai, pasak jo, buvo naudojami ir jos“, - teigė V. Gataveckas.

Prokurorai leido Monikai dalyvauti sūnaus laidotuvėse, tačiau tuo moteris nepasinaudojo. Ji motyvavo tuo, kad nėra pajėgi padengti konvojamimo išlaidų, kurios siekia kelias dešimtis eurų.

27 metų sugyventinis G. Kontenis teistas du kartus dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir disponavimo narkotikais.

Mamos ir patėvio žiauriai sumuštas Matas mirė sausio 27-ąją Kauno klinikose.

Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad leido Moniką K. suimti vieno mėnesio laikotarpiui.

Teismas praneša, kad nors prokuroras prašė įtariamajai skirti maksimalų trijų mėnesių suėmimo terminą, tačiau teismui nepateikė jokių objektyvių ir konkrečių duomenų, iš kurių būtų matyti, kad šiame tyrime planuojami atlikti veiksmai galėtų užtrukti ilgą laiką.

Posėdžio metu prokuroras teigė, kad planuoja apklausti liudytojus, tačiau nenurodė tikslaus jų skaičiaus. Be to, neįvardijo konkrečių objektų, kurių tyrimus planuoja atlikti, terminų.

Dėl šių priežasčių teismas trumpina suėmimo pratęsimo terminą ir leidžia įtariamąją suimti vienam mėnesiui.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.