Nemalonaus pranešimo sulaukę darbuotojai tuoj pat informavo policiją. Į „TEO“ skambinta nemokamu telefono numeriu 119.

Manoma, kad pranešimas skirtas Lvovo gatvėje esančio pastato darbuotojams, nors nėra visiškai aišku.

Kaip informavo „TEO“ atstovas Antanas Bubnelis, informacijos telefonu sulaukta popietę. Pranešime nebuvo nurodytas konkretus pastatas. Skambinęs asmuo detalesnės informacijos ar reikalavimų nepateikė.

„TEO“ ėmėsi evakuoti visoje Lietuvoje esančius biurus ir klientų aptarnavimo skyrius bei ėmėsi papildomų saugumo priemonių. Informaciją apie tai perdavėme atsakingoms tarnyboms, kurios tiria įvykį“, - informavo A. Bubnelis.

Tai, kad skambinta nemokamu telefonu, pareigūnams nesutrukdė nustatyti iš kur skambinta - signalas atėjo iš Pravieniškių pataisos namų.

Aiškinamasi, kuris iš ten esančiųjų poilsio kambarį aplankiusių nuteistų sumanė taip neatsakingai pajuokauti.

Visgi į pranešimą, net įtariant, kad jis melagingas, reaguota. Daugiausia pajėgų sutelkta Vilniuje, į Lvovo g. 25 esantį pastatą. Prie pastato budėti iškviesti ugniagesiai ir medikai.

Patikrinti pastato iškviesti antiteroristinių operacijų policijos rinktinės „Aras“ pareigūnai.

„TEO“ pastatas atitvertas įspėjamosiomis juostomis, darbuotojus ir atsitiktinius praeivius pareigūnai nuginė į priešingą gatvės pusę.

Pastate aidėjo įspėjimo signalai, pareigūnai ir apsaugos darbuotojai neleido smalsuoliams artintis prie patalpų.

Beje, daugelis gatvėje stoviniuojančių žmonių įvykį traktavo tarsi turistinę atrakciją: smalsuoliai stebėjo operaciją ir jos vaizdus fiksavo išmaniasiais telefonais.

Kiti įmonės pastatai taip pat apžiūrimi.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę numatyta baudžiamoji atsakomybė. Budžiamąjame kodekse numatytos dvi bausmės: 1. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Išsiaiškinti, kad skambino, paprašyta Kauno apskrities policijos pareigūnų.

Papildyta 17.54 val.: ant kojų be reikalo visas tarnybas sukėlęs už vagystę nuteistas vyras prisipažino skambinęs ir melavęs apie sprogmenis „TEO“ pastatuose. Jo teigimu, paskambino ne kaip anonimas, o prisistatė vardu ir pavarde. „TEO“ informuoja, kad įstaigų darbuotojai jau gali grįžti atgal į darbo vietas.

Papildyta 18.45 val.:  Pravieniškių pataisos namų pareigūnai, vos gavę informaciją apie įvykį, nedelsiant organizavo įvykio tyrimą bei nustatė skambinusio nuteistojo tapatybę. Nustatyta, kad skambutį, už kurį gręsia baudžiamoji atsakomybė, atliko 1991 m. gimimo nuteistasis R.Š., atliekantis 2,5 metų trukmės laisvės atėmimo bausmę už keletą vagysčių ir kitų nusikalstamų veikų. Nuteistasis bausmę įstaigoje atlieka kiek mažiau nei pusantrų metų ir į laisvę turėjo būti paleidžiamas 2016 metų viduryje. Tačiau dėl šiandien įvykdyto „žygdarbio“ nuteistajam Pravieniškių pataisos namų pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, jam gręsia naujos teismo paskirtos bausmės prijungimas prie dabar esančios. Taip pat įstatymai numato, kad laisvės atėmimo įstaigoje naują nusikaltimą padariusiam asmeniui nėra taikoma lygtinio paleidimo galimybė. Prie visų šių problemų tikėtina, kad nuteistajam teks atlyginti ir bendrovės, kurios atžvilgiu pastarasis atliko veiksmus, teismui pateiktą civilinį ieškinį dėl padarytos žalos. 

Nuteistasis izoliuotas nuo kitų nuteistųjų atskiroje kameroje. Teisės aktų nustatyta tvarka su juo atliekami baudžiamojo proceso įstatyme nustatyti veiksmai, bendradarbiaujama su policijos ir kitų teisėsaugos institucijų pareigūnais visoms įvykio aplinkybėms nustatyti. Šiuo metu Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje bausmes atlieka 3035 nuteisti asmenys. 

Bus papildyta.