irmos teritorijoje ugnis taip pat sunaikino daugiau kaip 4 tūkst. kvadratinių metrų asfalto dangos.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje "Egaprio" firmos prezidentas Kęstutis Chormanskis pranešęs apie tokius nuostolius, ir toliau laikėsi versijos, kad gaisras padangų saugojimo aikštelėje tikriausiai kilo dėl žaibo iškrovos ir kategoriškai atmetė tyčinio padegimo galimybes.

Beje, vyriausybinė komisija gaisro padariniams išaiškinti savo išvadas turėtų paskelbti iki rugpjūčio 23 dienos. Apie savo tyrimo rezultatus dar šį mėnesį numato pranešti ir Generalinė prokuratūra.

Pasak K. Chormanskio, naudotos padangos laikomos buvusios žemės ūkio bendrovės "Alsokai" mechaninių dirbtuvių teritorijoje pagal visus priešgaisrinės saugos reikalavimus, o jų perdirbimui reikalingų įrenginių įsigijimui ir sumontavimui stinga valstybės paramos. Tokiam projektui įgyvendinti "Egapris" tikėjosi gauti 5 mln. litų kreditą su Vyriausybės garantija, tačiau tai nepavyko.

Tuo tarpu Aplinkos ministerijos Užterštų teritorijų ir atliekų skyriaus vedėjas Arūnas Čepelė Eltai sakė nebetikįs K. Chormanskio pažadais apie būsimą fabriką, apie kurio statybas prabylama visada, kai tik reikia gauti leidimus.