„Visa ta sistema - tiek antstoliai, tiek „mentai“, tiek žurnalistai mane erzina. Jūs suprantate, kad man neduodate ramiai gyventi? Aš dabar sėdžiu įraudęs, nes kažkas „reiškiasi“, ta informacija apie skolas „išeidinėja“... Ir vėl visi apie tai skaitys, man tai tikrai nebus malonu“, - taip SEL‘as reagavo į DELFI skambutį dėl jo priverstinės „draugystės“ su antstoliais.

Į biudžetą – baudų už 58 tūkst. litų

„Padariau gyvenime klaidų, - taip, važiavau girtas, buvau susidūręs su policija, bet baudas sumokėjau ir savo kaltę išpirkau“, - taip E.Dragūnas vasario 27-ąją nagrinėjant jo ir verslininko K.Verslovo baudžiamąją bylą kalbėjo Vilniaus apygardos teisme. Tačiau paaiškėjo, kad vienas populiariausių šalies atlikėjų teismo salėje sakė netiesą – dalies skolų jis lig šiol nėra grąžinęs.

DELFI žiniomis, praėjusiais metais už geriausią albumą ir dainą dvi „Radiocentro“ statulėles gavusiam E.Dragūnui antstolių kontoros yra užvedusios keliolika skolų išieškojimo bylų. SEL atlikėjo įsiskolinimų nereikėjo skaičiuoti – E.Dragūnas DELFI telefonu pareiškė, kad vien už policijos pareigūnų užfiksuotus pažeidimus jis į valstybės biudžetą esą yra sumokėjęs 58 tūkst. litų baudų.

„Baudas moku kas mėnesį, visada laiku, - neslėpė SEL‘as. – Kad man nebūtų skausminga, antstoliai skolą padalijo dalimis. Žinau, kad išmokėjau 58 tūkst. litų baudų. Jūs dabar man skambinate ir iš žurnalistinės pusės bandote pasakyti, kad parašysite, tačiau tai yra mano labai asmeninis reikalas. Aš pinigus antstoliams moku, ir tai darau daug metų“.

Iš E.Dragūno Vilniaus antstoliai buvo priversti išieškoti ne tik policijos skirtas baudas už Kelių eismo taisyklių, bet ir kitus administracinius teisės pažeidimus. Nors E.Dragūnas ne kartą viešai yra deklaravęs, kad suprato savo jaunystės klaidas ir jau porą metų gyvena iš esmės pakeitęs savo gyvenimo būdą, tačiau DELFI informacija rodo ką kitą: pernai antstoliai gavo dar vieną prašymą iš populiaraus dainininko išieškoti skolą valstybei.

Advokatė skolos ieškojo per teismus

DELFI šaltiniai tvirtina, kad prieš keletą metų populiarų atlikėją teismuose atstovavusi advokatė savo uždirbtą honorarą atgavo tik įsikišus antstoliams. Tiesa, dėl 3 tūkst. litų skolos teisininkė buvo priversta kreiptis į teismą – tik tada E.Dragūnas padengė įsiskolinimą.

E.Dragūnas neslėpė pasipiktinimo dėl susidomėjimo jo skolomis. „Aš jas moku laiku, - sakė SEL‘as. - Kad man tai nebūtų skausminga ir iš karto nereikėtų sumokėti didelės sumos, antstoliai man kažkiek atsiskaičiuoja kas mėnesį. Visa ta sistema - tiek antstoliai, tiek „mentai“, tiek žurnalistai mane erzina. Jūs suprantate, kad man neduodate ramiai gyventi?“

„Tačiau garsus dainininkas turėtų susitaikyti, kad visada bus stebimi pro didinamąjį stiklą“, - DELFI bandė slopinti E.Dragūno pyktį. „Su kuo susitaikyti? Kad kažkas gali lįsti į mano piniginę?“ – atrėžė populiarus atlikėjas.

„Aš žinau vieną dalyką - nuo šios dienos joks žurnalistas iš manęs jokio „intervo“ negaus, aš prisiekiu! Viskas, iki! Jūs paskutinis buvote, su kuriuo pasikalbėjau. Atia.“ – kiek netradiciškai atsisveikinęs E.Dragūnas padėjo telefono ragelį.

Bus siunčiamas į senelių namus

DELFI ne kartą rašė apie E.Dragūno ir verslininko Kęstučio Verslovo teismo procesu virtusį konfliktą. Beveik prieš dvi savaites Vilniaus apygardos teismas SEL‘ui paliko galioti anksčiau jam paskelbtą nuosprendį, kuriuo jis privalės 80 val. neatlygintinai dirbti senelius ar neįgaliuosius prižiūrinčioje įstaigoje.

Kadangi teismo nuosprendis jau įsiteisėjo, Vilniaus regiono pataisos inspekcija artimiausiu metu E.Dragūną turėtų išsikviesti pokalbiui. Per jį turėtų paaiškėti, kur vienas populiariausių šalies atlikėjų dirbs neatlygintinai. Gali būti, kad viename Vilniaus pensione jis bus priverstas prižiūrėti teritoriją arba dirbti ūkio darbus.

„Aš bet kokiu atveju padarysiu tai, ką man skirs teismas“, - anksčiau E.Dragūnas teigė, kad galįs dirbti ir juodus darbus senelių namuose, nors jam esą labiau prie širdies yra muzikinė veikla.

E.Dragūnas buvo nuteistas už K.Verslovo sužalojimą, o pastarasis – už E.Dragūno įžeidimą. Jiems teismo nuosprendžiu buvo nurodyta 80 valandų prižiūrėti neįgalius ar nusenusius žmones. Tačiau Vilniaus apygardos teismas K.Verslovui bylą dėl mažareikšmės veiklos nutraukė.

Nuosprendis baudžiamojoje byloje buvo paskelbtas, kai teismas apklausė beveik 10 šou verslo atstovų, kurie dalyvavo viename garsenybių vakarėlyje. Jame tarp E.Dragūno ir K.Verslovo kilo konfliktas – vyrai apsižodžiavo.

Pasak liudininkų, K.Verslovas dainininką pavadino „brodiaga“. Vakarėlyje dalyvavę žmonės dainininką ir verslininką sutramdė, tačiau netrukus vėl vyrai apsipyko. Tada E.Dragūnas pagriebė šampanizuoto vyno butelį ir juo trenkė K.Verslovui per galvą. Sužeistajam prireikė medikų pagalbos.