Ketvirtadienį ryte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės pareigūnai iš Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato sulaukė prašymo padėti ieškoti dingusio vyro. Policijos žiniomis, 82 metų Lazdijų r. gyventojas antradienį popiet išėjo iš namų ir dingo. Sunkiai sergančio senolio iš pradžių nesėkmingai ieškojo artimieji. Trečiadienį jie kreipėsi į policininkus, o šie ketvirtadienį – į pasieniečius, praneša VSAT.

Gavus pranešimą, iš VSAT Aviacijos rinktinės bazės Trakų r. Paluknio kaime tuoj pat pakilo sraigtasparnis „Colibri“. Nurodytą vietovę netrukus žvalgyti pradėjusi pasieniečių orlaivio įgula ties Babrauninkų kaimu esančioje pelkėtoje vietoje, šalia kurios yra nedidelis miškas, pastebėjo aukštielninką gulintį vyrą.

Netoliese sraigtasparnį nutupdę pasieniečiai iššoko iš orlaivio, atskubėjo prie nelaimėlio ir suteikė jam pirmąją pagalbą. Buvo informuotos visos tarnybos. Netoli šios vietos netrukus lauku atvažiavo medikų automobilis. Į jį gelbėtojai pradingėlį iš pelkėtos vietos išnešė neštuvais. Senolis skubiai nugabentas į ligoninę.

Pirminiais duomenimis, antradienį iš namų išėjęs sunkiai sergantis vyras prarado orientaciją ir nuklydo maždaug pusantro kilometro nuo namų. Manoma, kad jis pargriuvo įklimpęs negilioje pelkėje ir praradęs jėgas nesugebėjo atsikelti.