Pranešama, kad kartu su juo vieno žmogaus nužudymu kaltinami dar trys vyriškiai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis T.A.U. per dvi savaites Raseinių rajone nužudė du žmones. 2011 m. gruodžio 17 d. ir 2012 sausio 1 d. Abu nusikaltimai buvo padaryti išgertuvių metu, kurių metu buvo platinamos ir vartojamos psichotropinės medžiagos, dėl kurių platinimo kaltinimai pateikti tam pačiam, anksčiau neteistam, 20 m. Raseinių rajono gyventojui.

Nustatyta, kad kaltinamasis T.A.U., kartu su dar trimis asmenimis, pirmąjį nužudymą įvykdė Raseinių rajone, Žaiginio miestelyje, esančiame name, kuriame būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, bei psichotropinių medžiagų, rankomis, kojomis, sudavė daugiau nei dvidešimt smūgių nukentėjusiajam bei paliko jį gulėti be sąmonės.

Kaltinamasis nurodė sumušęs žmogų todėl, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo jam duotų psichotropinių medžiagų, ėmė siautėti. Jaunuolio teigimu, tokiais veiksmais bandyta jį nuraminti. Vėliau pamatęs, kad žmogus nebekvėpuoja ir nusprendęs, kad jis mirė, nutarė atsikratyti jo kūno.

Kartu su kitais trimis kaltinamaisiais nuvežė automobiliu į netoliese esantį mišką, kur iškasė duobę ir paslėpė nukentėjusiojo kūną, jį užpildami žeme.

Tyrimo metu gauti duomenys leidžia pagrįstai teigti, kad nukentėjusysis mirė ne nuo kaltinamojo suduotų smūgių, o dėl uždusimo, t.y. nustatyta, kad jis buvo palaidotas dar būdamas gyvas.

Kitas nužudymas buvo įvykdytas po mažiau nei dviejų savaičių, švenčiant Naujuosius metus Raseinių rajone, Girkalnio miestelyje.

Tyrėjai išsiaiškino, kad vykusių išgertuvių metu, kaltinamasis 20 m. T.A.U. būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, bei psichotropinių medžiagų, rankomis ir kojomis sudavė ne mažiau 29 smūgių nukentėjusiajam, kuris dėl padarytų sužalojimų mirė įvykio vietoje.

Policijos pareigūnai nustatė, kad konfliktas galėjo kilti dėl to, kad kaltinamasis sumušė nukentėjusįjį klaidingai manydamas, kad žmogus tą patį vakarą pagrobė jam priklausančius kvaišalus.

T.A. U. taip pat kaltinamas psichotropinių medžiagų platinimu nepilnamečiams.

Kaltinamajam T.A.U nuo sulaikymo dienos paskirta griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas.

Tyrimui vadovavusio prokuroro teigimu, kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta, o sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdami apsvaigę nuo alkoholio ir psichotropinių medžiagų, ir tai turėjo tiesioginės įtakos nusikalstamų veikų padarymui.

Už sunkiausią kaltinamųjų padarytą nusikaltimą – nužudymą baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo septynerių iki penkiolikos metų.