Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai iš Šakių rajono policijos gavo pranešimą apie viešosios tvarkos pažeidimą Kudirkos Naumiesčio miestelyje.

Dviejų pasieniečių ekipažas tarnybiniu visureigiu nuvyko į nurodytą vietą ir ten išvydo besimušančius šešis vyrus, prane6a VSAT.

Vienas įsismarkavęs muštynių dalyvis buvo įkritęs į ledinį čia pat tekančios Šešupės vandenį. Du pasieniečiai sugebėjo ir jį ištraukti iš vandens, ir sulaikyti kitus konflikto dalyvius. Paaiškėjo, kad kumščiais santykius aiškinosi vienas vietos gyventojas, du - 20 ir 30 metų - Vilkaviškio rajono gyventojai bei 21, 22 ir 31 metų šakiškiai.

Iš Šešupės ištrauktas vietos gyventojas iš pradžių buvo nuvežtas namo persirengti sausais drabužiais, o paskui, talkinant kitiems pasieniečiams, kartu su kitais penkiais muštynių dalyviais pristatytas į Kudirkos Naumiesčio užkardą.

Vėliau sulaikytuosius pasieniečiai perdavė į užkardą atvykusiems Šakių policijos pareigūnams, kurie aiškinsis viešosios tvarkos pažeidimo priežastis.