Įtariamiesiems, vyrui ir moteriai, penktadienį policija pateikė kaltinimą dėl pagalbos nelegaliai įvažiuoti į Didžiąją Britaniją. Sunkvežimio vairuotojas, olandas Perry Wackeris (Peris Vakeris) kaltinamas 58 asmenų netyčiniu nužudymu ir kitais nusižengimais.

Policijos teigimu, 38 metų virėjas You Yi (Jou I) ir 29 metų vertėja Ying Guo (Ing Guo) šeštadienį trumpai davė parodymus Doverio miesto teismo nariams. Kitas teismo posėdis numatytas birželio 30 dieną.

Per penktadienį Doveryje vykusią apklausą teismo nariai sužinojo, kaip 60 kinų, susigrūdusių pomidorus gabenusiame sunkvežimyje, veltui šaukė pagalbos, uždarius vienintelei orą praleidžiančiai angai.

Du vyrai, ištvėrę šią košmarišką kelionę iš Nyderlandų, dabar yra saugomi policijos. Žuvusiųjų - 54 vyrų ir keturių moterų - tapatybės kol kas dar nenustatytos.

P. Wackeris taip pat buvo apkaltintas padėjęs nelegaliai įvažiuoti į Didžiąją Britaniją dviem išgyvenusiems asmenims, kurių kelionė pirmadienio rytą baigėsi Doverio muitininkams apžiūrėjus sunkvežimį.