Jei dėl gyvūno nepriežiūros buvo sužaloti žmonės ar jie patyrė kitokių nuostolių, atsakomybė ir turtinės žalos atlyginimas gula ant jo savininko pečių.

Šiaulių policija informuoja, kad kovo 6-osios naktį bėdos eismo dalyviams pridarė Raseinių rajone, ties Viduklės kaimu, automagistralėje Klaipėda - Vilnius, klaidžiojantis gyvulus.

Iš sustojusio "Audi A4 Avant" išlipęs dvidešimtmetis Raseinių rajono gyventojas M. E. bandė gyvulį nuvaryti nuo važiuojamosios dalies. Deja, šis jo mėginimas baigėsi tragiškai. 1 val. 38 min. policiją pasiekė pranešimas, kad čia įvyko eismo įvykis. Dvidešimtmetis automobilio "Jeep Grand Cherokee" vairuotojas V. K. iš Mažeikių, siekdamas išvengti susidūrimo su kelio važiuojamoje dalyje stovinčiu jaučiu, nesuvaldė automobilio ir partrenkė nuo važiuojamosios dalies jautį variusį M. E.

Nukentėjusysis dėl daugybinių kūno sužalojimų atsidūrė Raseinių ligoninės chirurginės reanimacijos skyriuje.

Paaiškėjo, kad tai – nuo teismo už vagystę ir turto sugadinimą paskirtos bausmės besislapstęs vaikinas, kurio ieškojo Raseinių policija. Jo laukia 2 metai nelaisvės.

Atvykę į įvykio vietą, policijos pareigūnai gyvulio neberado. Nakties tamsos apgaubtuose laukuose įžvelgti jo nebuvo įmanoma.

Praėjus daugiau nei trims valandoms vėl buvo gautas pranešimas apie į automagistralę įpuolusį jautį ir sukėlusį dar vieną eismo įvykį. Šį kartą gyvulys trenkėsi į vilkiką "Volvo", kurį vairavo 58 metų Kauno gyventojas V. R. Kadangi transporto priemonės gabaritai didžiuliai, tai eismo įvykio pasekmės buvo ne tokios skaudžios - vairuotojas nenukentėjo, tik apgadintas vilkikas. Na, o įvykio kaltininkas - telyčia, nugaišo. Pirminiais duomenimis, gyvulys priklauso vienam Viduklės seniūnijos gyventojui ir iš šeimininko globos jau parą buvo pabėgęs.