Kirtimų g. bėglių automobilis sustojo. Iš jo iššoko trys keleiviai – du vaikinai ir mergina. Vairuotojas nepasidavė – ėmė važiuoti atbulas, trenkėsi į vilkiką, pakeitė kryptį ir nudūmė į priekį. Persekiojimas tęsėsi.

Prie Grigiškių bėglys pasuko į mišką ir keletą kilometrų beprotišku greičiu lėkė neasfaltuotais miško keliukais. Vairuotojas kelissyk trenkėsi į medžius, gilias duobes, automobilis buvo smarkiai apgadintas.

Policija neatsiliko. Gaudynių metu iš viso buvo paleistos 8 kulkos į sprunkantį automobilį, peršauti du ratai.

Net užspeistas bėglys nepakluso, bandė toliau važiuoti su peršautomis padangomis. Policijai teko panaudoti elektrošoką ir jėga vairuotoją ištempti iš automobilio. Jis buvo paguldytas ant žemės ir surakintas antrankiais. Vaikinas nieko neaiškino, tvirtino, kad labai blogai jaučiasi.

Tuo metu kitas policijos ekipažas nuvyko į avarijos vietą Kirtimų g. Ten pareigūnai rado stovinčius visus tris „Peugeot 407“ keleivius. Paaiškėjo, kad jie yra jauni alytiškiai, vienas jų – nepilnametis. Mergina sakė esanti vairuotojo pusseserė.

Pas vairuotoją nerasta jokių dokumentų. Sulaikytas jis ėmė skųstis prasta savijauta, ėmė žiaukčioti, tad jam iškviesta greitoji medicinos pagalba. Apžiūrėjus automobilį rasti keli tušti alkoholio buteliai bei dujinis revolveris.

Netrukus pareigūnai nustatė, kad šis vaikinas (gim. 1995 m.) neturi teisės vairuoti.

Atvykę greitosios pagalbos medikai įtarė, kad sulaikytasis apsimetinėja - vaidina blogą savijautą. Lydimas policijos jis greitosios pagalbos automobiliu išvežtas į ligoninę.

Ligoninėje jis buvo patikrintas alkotesteriu, paaiškėjo, kad vairuotojas blaivus (0,00 prom.). Tačiau dar bus atliekas tyrimas ar jis nevartojo narkotinių medžiagų.

Ligoninėje, o paskui ir komisariate bėglio narsa išgaravo - jis ėmė ašaroti.