Į vietą nuvykę pareigūnai pamatė 9-ajame aukšte pravirą langą ir ant palangės sėdintį vyrą. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės Kinologų būrio vadą Arūną Petrošių kaimynai įleido į gretimą butą ir šis pro langą bandė kalbėti su nušokti ketinančiu vyru, tačiau šis bendrauti griežtai atsisakė ir teigė, kad jei kas nors mėgins jį atkalbėti – tikrai nušoks.

Netrukus pastebėta, kad vyras pavojingai sukinėjasi ant palangės tik tuomet, kai jį kas nors stebi. Taigi pareigūnai, namo apačioje budintys medikai ir ugniagesiai gelbėtojai buvo sustatyti taip, kad jų nesimatytų, stebėta, kad pro šalį einantys žmonės namą aplenktų.

„Buvo akivaizdu, kad vyrui labai reikalingas dėmesys. Kai niekas į jį nežiūri – elgiasi ramiai, kai tik kas nors atkreipia dėmesį – vyras sveriasi per palangę, elgiasi pavojingai“, - sakė Arūnas Petrošius.

Per langą iššokti grasinantis vyras butą nuomojasi, tad pareigūnams pavyko suorganizuoti buto šeimininko skambutį. Jis vyrui pasakė, kad netrukus pas jį užsuks. Netrukus laiptinėje buvę pareigūnai pamatė, kaip prasiveria buto, kuriame buvo užsirakinęs vyras, durys. Veržtis į butą jėga buvo per daug rizikinga, tad pareigūnai laukė. Kai kartą durys atsidarė daugiau, pareigūnai pamatė iš vidaus durų spynoje paliktus raktus. A. Petrošius šūktelėjo, kad spynoje užmiršti raktai.

Tuo metu, kai vyras siekė raktų, pareigūnui pavyko vyrą sučiupti už rankos. Dėl aplinkinių ir jo paties saugumo, buvo uždėti antrankiai. Paaiškėjo, kad bute jokio vaiko nėra. 45 metų vyras buvo vartojęs alkoholio ir sakė, kad taip pasielgti norėjo dėl moters. Jis perduotas medikams.

Pagalbos telefonai:

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277dirba nuo antradienio iki šeštadienio (II-VI)
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366dirba I-VII visą parą
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Giedraičių 60 A, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Darbo laikas: I, III, V 16.00–20.00

Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt

Vaikų ir paauglių krizių intervencijos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.

Naujausi duomenys apie darbo laiką ir kita informacija – puslapyje www.klausau.lt