Pirminiais duomenimis, nuo Šeškinės kalno Ukmergės gatve važiavusio vilkiko "Volvo" su rusiškais numeriais vairuotojui (Baltarusijos pilietis, gim. 1975 m.) sutriko sveikata (įtariama, kad širdis) ir nevaldoma sunkiasvorė mašina rėžėsi į virtinę automobilių. 

Kai kurie automobiliai suniokoti smarkiai.

Į įvykio vietą atskubėjo trys greitosios pagalbos brigados. Apie 11.20 val. vienas sužalotas žmogus jau buvo skubiai išgabentas į ligoninę, kitos brigados dirbo nelaimės vietoje.

Nestabdomas vilkikas rėžėsi į "Toyota Corolla", šis trenkėsi į mikroautobusą "VW Transporter" ir buvo apsuktas. Mikroautobusas trenkėsi į "Audi", o pastarasis - į viešbučio "Le Meridien Vilnius" mikroautobusą "Opel Vivaro".

Vėliau policija patikslino, kad sužaloti automobilio „Toyota Corolla“ vairuotojas (kaklo raumenų patempimas, kryžkaulio sumušimas) ir kartu važiavusi A. P. (gimusi 1969 m.) (galvos smegenų sukrėtimas, stuburo sumušimas) bei „VW Transporter“ keleivė A. D. (gimusi 1973 m.) (epilepsijos priepuolis), kurie, suteikus medicinos pagalbą, gydomi ambulatoriškai. Vilkiko vairuotojas dėl sveikatos sutrikimo paguldytas į ligoninę.