Skelbiama, kad šeši įtariamieji sulaikyti, išduoda daug arešto orderių. Pareigūnai atliko kratas 13 būstų, kratų metu paimta svarbių įrodymų: 30 tūkst. eurų grynaisiais, pistoletas, ranka rašyti rašteliai apie nusikaltėlių grupuotės veiklą, padirbtų asmens dokumentų, padirbtų pinigų, mobiliųjų telefonų ir kompiuterių.

Nors Austrijos pareigūnai gavo informacijos apie maždaug 150 moterų pardavimą, manoma, kad prekybos žmonėmis aukų gali būti iki 300. Tyrimas dar nebaigtas.

Europolas Austrijos pareigūnams talkino atliekant tarptautinį tyrimą, analizuojant žvalgybos duomenis ir keičiantis informacija. Be to, Europolo specialistai padeda iššifruoti informaciją iš kratų metu konfiskuotų mobiliojo ryšio telefonų.

Skelbiama, kad du iš sulaikytųjų buvo atsakingi už aukų iš Kinijos verbavimą. Moterys buvo įtraukiamos į nusikaltėlių žabangas pažadėjus joms medicinos seselių ar masažisčių darbą Austrijoje. Be to, už vizą aukos turėjo susimokėti po 10 tūkst. eurų. Mainais už pinigus, moterys gavo suklastotus dokumentus ir į Austriją atvykdavo nelegaliai.

Remiantis pareigūnų suteikiamais duomenimis, vienas iš nusikaltėlių aukas atlydėdavo į Austriją, tačiau, vos pasiekus šalies oro uostą, dingdavo tarsi į vandenį su aukų asmens dokumentais ir bagažu. Moteris pasitikdavo kitas nusikaltėlių atstovas.

Galiausiai moterys atsidurdavo vadinamosiose „sekso studijose“, priklausančiose vienai Vienoje veikiančiai nusikaltėlių grupuotei. Kelias savaites jos būdavo verčiamos dirbti prostitutėmis, o vėliau perkeliamos į viešnamius.

Aukos buvo nuolat stebimos nusikaltėlių – kiekvienas bandymas pasisiųsti baigdavosi grasinimais susidoroti. Be to, nusikaltėliams vargšės aukos atiduodavo visus uždirbtus pinigus.