„Tyrimas pradėtas dėl dviejų nepilnamečių, kuriuos sumušė kontrolieriai – pavadinkime taip. Apklausti įvykio liudininkai, tiriama filmuota medžiaga. Vakar vienam iš susisiekimo darbuotojų – pavardės ir vardo neįvardysiu – buvo pareikšti įtarimai dėl galimai šios nusikalstamos veikos padarymo“, - komisariato viršininkas dar pridūrė, kad tyrimas gali trukti, savaitę, dvi, mėnesį ar pusę metų, bet tikimasi, jog tyrimas bus baigtas „žymiai greičiau“.

G. Barzdukas sakė, kad pareigūnai yra dėkingi, kad pilietiški žmonės fiksavo galimą pažeidimą ir pasidalino vaizdo įrašu.

„Ši medžiaga baudžiamojoje byloje gali būti pripažinta kaip įrodymai“, – patvirtino komisariato viršininkas.

Pasinaudodamas proga, G. Barzdukas kreipėsi į tėvus: „Prašyčiau visų tėvelių aprūpinti savo vaikučius bilietėliais ar Vilniečio kortelėmis ir jas papildyti. Jeigu vaikučiai turėtų šiuos dalykus, tokių skaudžių įvykių būtų neįvykę. Viskas susiveda į patikrinimą, kadangi nepilnamečiai neturėjo bilietėlių. Kiekviena situacija yra išskirtinė. sunku pasakyti, kaip mes su jumis ten būtume pasielgę. Bet tai labai skaudus įvykis“.

Primename, kad sekmadienį 20 val. į ligoninę iš Vilniaus, Žirmūnų g., pristatytas ir dėl akies nudegimo paguldytas šešiolikmetis. 20 val. 30 min. į ligoninę pats kreipėsi keturiolikmetis. Jis dėl galvos sumušimo gydomas ambulatoriškai.

Paaugliai paaiškino, kad tą pačią dieną apie 18 val. Vilniuje, Žirmūnų g., juos sumušė viešojo transporto keleivių kontrolieriai. Incidentą nufilmavo jau prasidėjusį kontrolierių galimai netinkamą elgesį pamatę žmonės. Vaizdo įraše matyti, kad berniukai dengiasi veidus, o vienas kontrolierius, priėjęs prie vieno iš vaikų, ima smūgiuoti abiem rankomis.