Anksčiau skelbta, jog 30-40 metų taip pat Lietuvos pilietis Kerio grafystės policijos pareigūnų buvo sulaikytas naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Jį apklausė dvigubą žmogžudystę tiriantys pareigūnai.

Skelbiama, jog vyras buvo sulaikytas įtarus jį turint informacijos, galinčios pasitarnauti pareigūnams tiriant dvigubą žmogžudystę. Policija nusprendė pasidomėti lietuvio veikla ir turimais ryšiais.

Vyrą pareigūnai, nepateikę kaltinimų, areštinėje galėjo laikyti tris paras, tačiau jį nuspręsta paleisti jau po kelių valandų.

Policijos pareigūnai sako, jog sulaikytasis nebuvo aukų šeimos bičiulis, tačiau nužudytąsias galėjęs pažinoti.

Tyrimą vykdantys pareigūnai neigia, jog iš šalies pavyko išvykti dėl šio nusikaltimo juos itin dominusiam asmeniui.

Vienas pareigūnas sakė, jog Airijos policija per Interpolą aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos policija.

Lietuvis kelioms valandoms buvo sulaikytas policijos pareigūnams pasidomėjus Kilorgline gyvenančia imigrantų bendruomene.

Policijos pareigūnai, tiriantys lietuvės ir jos dukters nužudymą, tvirtina, jog aukos savo žudiką greičiausiai pažinojo.

Nors žudikas su savimi ir pasiėmė du J. Lubienės mobiliojo ryšio telefonus, pareigūnai sugebėjo atsekti, kam paskutinėmis gyvenimo dienomis skambino lietuvė, kas skambino jai. Be to, jie tikrina aukos asmeninius daiktus – pavyzdžiui, asmeninius užrašus, kompiuterį.

Airijos policija mano, jog mama ir dukra buvo nužudytos dideliu peiliu, tačiau nusikaltimo įrankio kol kas nerado.

J. Lubienės sutuoktinis Marius teigia, jog su žmona išsiskyręs nebuvo, jie atskirai gyveno tik dėl darbo. Šeimą paliko ir dirbti į Švediją vyras išvyko gruodį. Šeima planavo, jog Jolanta pas vyrą atvyks į Švediją, o dukrelę paliks tėvams. Vėliau sutuoktiniai planavo grįžti gyventi į Lietuvą.