Jų atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str., pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo. Taip pat atliktas tarnybinis patikrinimas. Pareigūnai patikrinimo metu nebuvo nušalinti nuo tarnybos, praneša Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Baigus tarnybinį patikrinimą pasirašyta išvada, kurioje pasiūlyta už pareigūno vardo pažeminimą, nepasielgus nešališkai, atleisti pareigūnę, vidaus tarnyboje dirbančią daugiau nei 6 metus, ir pareigūną, dirbantį daugiau nei 20 metų, iš vidaus tarnybos. Ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo toliau tęsiamas.

„Raginame gyventojus būti pilietiškais ir, turinti žinių arba pagrįstų įtarimų apie policijos darbuotojų padarytus, daromus ar ketinamus daryti neteisėtus veiksmus, arba apie kitų asmenų veiksmus, kuriais siekiama paveikti policijos pareigūnus, prašome informuoti“, - ragina Kauno apskr. VPK policijos vadovybė.

Kauno apskr. VPK vadovybės nuomonė netinkamai besielgiančių pareigūnų atžvilgiu yra principinė – pasitvirtinus įtarimams, visais atvejais yra taikomos teisės aktų numatytos poveikio priemonės. Apie neteisėtus pareigūnų veiksmus galima pranešti Kauno apskr. VPK anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.