Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė paskelbė, kad B. Schultzą pripažįsta kaltu dėl merginos seksualinio prievartavimo ir išžaginimo.

Šį nuosprendį nuteistasis dar galės apskųsti apeliacine tvarka, verslininkas žadėjo šia teise pasinaudoti.

„Negaliu kalbėti apie detales, vykdau demokratinės Lietuvos įstatymus ir dėl to nieko nesakau iki teismo nuosprendžio įsiteisėjimo“, - žurnalistams nurodė B. Schultzas.

Skandinavų centro vadovas pripažintas kaltu dėl įvykių 2009-ųjų gegužės pabaigoje, kai viename sostinės Klaipėdos gatvės butų laikė uždarytą merginą ir ją ne kartą žagino bei seksualiai prievartavo.

Nukentėjusioji mergina pareigūnams tvirtino, kad su B. Schultzu buvo sutarusi jo dukrą mokyti danų kalbos. Tą vakarą, kai užsienietis ją įkalino bute, mergina tikino buvusi pakviesta pasisvečiuoti ir išgerti taurę vyno.

B. Schultzo baudžiamoji byla teisme buvo nagrinėjama jau antrą kartą – prieš tai buvo sustabdyta, nes teismo psichiatrijos ekspertai nustatė, kad Lukiškėse kalėjusiam danui sutriko sveikata – esą jis išgyvenąs depresiją, jam nustatytas laikinas psichikos sutrikimas ir jis esąs nepakaltinamas.

Nepraėjus nė pusmečiui Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad danas jau sveikas ir dėl padarytų nusikalstamų veikų gali stoti prieš teismą.

B. Schultzas dėl žmogaus teisių pažeidimų kalint Lukiškėse yra kreipęsis į Strasbūro teismą. Danas tikina, kad Lietuva turi prisiimti atsakomybę dėl esą nežmoniškų sąlygų įkalinimo įstaigoje – jos, kaltinamojo teigimu, prilygsta žmogaus kankinimui.