Kaip rašo dienraštis "Lietuvos žinios", sausio 28-ąją iš Amsterdamo į Kopenhagos Kastrupo oro uostą atvykęs L.Pašakinskas sukėlė įtarimų muitininkams.

Jis buvo paprašytas padaryti šlapimo tyrimą. Danijos muitininkai įtarė, kad jaunuolis savo kūne gali gabenti narkotikų. Muitininkų spėjimai pasitvirtino - jaunuolio šlapime aptikta kokaino. Apklausiamas joniškietis prisipažino iš tiesų prarijęs 500 gramų hermetiškai supakuoto kokaino.

Po apklausos L.Pašakinskas buvo uždarytas į kamerą. Netrukus jis blogai pasijuto ir paprašė pagalbos. Atvykę medikai nebegalėjo padėti - jaunuolis mirė. Spėjama, kad jis apsinuodijo milžiniška kokaino doze skrandžio rūgštims pažeidus į prezervatyvus supakuotus pakelius su narkotikais.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai lietuviai sutinka talkinti tarptautinei narkotikų mafijai ir, rizikuodami gyvybe, skrandyje gabena itin pavojingą narkotiką - kokainą.

Prieš kelis mėnesius Islandijoje rastas mirusio jauno lietuvio kūnas. Pirminės apžiūros metu medikai spėjo, kad jaunuolis nužudytas peiliu. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis mirė apsinuodijęs kokainu, o jo bendrininkai, mėgindami išimti iš mirusiojo kūno kokainą, padarė pjautines žaizdas.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"